Servicebyggnader

Fasadbelysning, gårdsbelysning, vedbacke mm

33 inlägg 35792 visningar 11 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Fasadbelysning, gårdsbelysning, vedbacke mm

sman9k  
#650164 Inte mätt efter, det låter som en bra ide. Har en extra fullt LED konverterad lysrörsarmatur utan drossel etc som inte är uppsatt, tror jag ska mäta den först som referens.

Tänkte rensat drossel och kondensator (brandrisk) ur alla armaturer men behövde snabbt få ljus (vinter) och sen får det gå
nått år så får det bli nya sen. Men de nya LED-rören lyser så bra att det har aldrig varit så ljust i lokalen så kanske tänker om.
Kommer förhoppningsvis en lift framöver, då är det en baggis att fixa det.

Avatar Fallback

Re: Fasadbelysning, gårdsbelysning, vedbacke mm

sman9k  
#710063
Davvi skrev:Har någon form av gatlykta på gården som tidigare ägare hittat någonstans, högst sannolikt kvicksilverlampa som får vara så länge den nu lyser. Finns det led som passar i sådana när det blir aktuellt eller lika att byta armatur?


Det sitter troligen en standard E27-sockel i din lampa. Du kan ta bort drosseln och koppla så det går använda en helt vanlig standard lampa istället. Mycket bättre än fortsätta med ersättare till kvicksilverlampan.

Det går faktiskt så lätt/snabbt att göra, att jag gjorde det på alla gårdslamporna samtidigt inklusive de som lyste. Tyckte det var bättre att fixa alla när verktygen och liften är framme än göra det en i taget när lamporna slocknar. En bonus-fördel är att det minskar brandrisken när man ser över alla lampor och anslutningar.

Dessa lampor är säkert mer än 20-år gamla så det var riva ned eller fixa till dem som gällde. Jag gillar själva lampdesignen så det blev att ändra så det går ha en normal lampa och ta bort allt "onödigt" inuti.
Nu sitter det de effektivaste och bästa LED-lamporna (har för mig 17W) på marknaden i armaturerna.

Förutom att lamporna drog 150W/st tidigare så retade jag så mig något djävulskt på att det tog typ fem minuter för kvicksilverlamporna att nå full ljusstyrka. Supernöjd över att ha blivit av med kvicksilverlamporna!

Avatar Fallback

Re: Fasadbelysning, gårdsbelysning, vedbacke mm

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#710069 Kvicksilverlampan som är orginal ger när dom är fräscha ca 6000lm, den ledersättaren som jag har hittat är på 40w och 4700lm alternativt 23w o ca 3000lm

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).