Sveaskog lyfter bäverjakten
I ett pressmeddelande lyfter Sveaskog upp vårjakt på bäver. Där lyfts även bäverköttet som en delikatess.
Kocken och nyblivna jägaren David Bygdeståhl håller bäverköttet högt och hoppas att fler ska få upp ögonen för en fin råvara....
– För mig var den där jakten en ögonöppnare. Bävern är ju verkligen inte det första vilt man tänker på när man ska göra en gryta. Vi hade en fin naturupplevelse och spännande jakt vid en vacker sjö innan vi tog tillvara på vårt byte. Och jag blev positivt överraskad. Det är ett coolt kött – mörkt och vilt men ändå nästan något maritimt över det. Det har också en helt unik smak. Helt klart ett fullgott substitut för annat kött.
Ni kan läsa hela Sveaskogs pressmeddelande här.
För den som inte har egna marker och vattendrag med bäver så upplåter Sveaskog småviltsjakt på korttid inom sina domäner. Det verkar dock lite oklart om bäver ingår i deras småviltjakt på alla ställen så det är säkrast att kolla först. Det kanske finns någon här som vet?
Fyll på här i tråden med era egna erfarenheter när det gäller bäverjakt.
Rädda skogen - ät en bäver!
Logga in för att se de bilder eller dokument som författaren har laddat upp.
Du måste vara medlem för att logga in. Det är gratis att bli medlem och registreringen går fort, Välkommen!
Skapa konto