Traktorer och processorer

Winch problem Niab 5-15

7 inlägg 2671 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Winch problem Niab 5-15

Niab 5-15  
#625097 För att kunna dra ut winch vajern så måste man gå in och slå av kraftuttaget, så fort man slår på kraftuttaget så ligger det tryck på så man inte kan dra ut vajern. någon som känner igen det problemet ?   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Winch problem Niab 5-15

mikael_s  
#625102
Niab 5-15 skrev:För att kunna dra ut winch vajern så måste man gå in och slå av kraftuttaget, så fort man slår på kraftuttaget så ligger det tryck på så man inte kan dra ut vajern. någon som känner igen det problemet ?

Ja, de byggde om ventilpaket och lade till en (retur?) slang någon gång efter 2005. Finns ombyggnad att köpa, ca 6000:- sist jag hörde (för 3-4 år sedan).

Användarvisningsbild

Re: Winch problem Niab 5-15

Svenf  
#625169 På de äldre ska vajern matas ut när man drar i vajern så att armen som styr vajer lyfts. Nar man slutar dra och styrningen "faller ner" slutar hydraulmotorn mata ut vajer. Kolla länkarna mellan armen och ventilen. Om jag fattat det rätt byggdes detta om för att om vajern nyper fast på trumman börjar vajern helt plötsligt matas in i stället vilket kan vara en säkerhetsrisk. Sågspaken skall skjutas fram för att få olja till Winchen.

Avatar Fallback

Re: Winch problem Niab 5-15

Amatörhuggare 62  
#625183 Kolla staget uppe vid ventilen.
Så det inte kroknat.
Är millimeter precision.
På inställning.

Minsta fel på längden staget.
Så blir hydraultrycket fel.
Å vinschen krabbar.

Vinschen vänder också.
Om vajern tar slut på trumma.
Kopplar man då,så kan d gå galet.

Avatar Fallback

Re: Winch problem Niab 5-15

frågande och vetande  
#625210 Lite knapphändig information, det står inte om TS öppnar ventilen vilket man vanligtvis gör med genom att föra spaken längst till höger till sitt övre läge. om jag inte missminner mig...

Användarvisningsbild

Re: Winch problem Niab 5-15

Niab 5-15  
#625398 Det spelar ingen roll om man har tryckt fram spaken för att aktivera systemet eller inte. Är spaken i neutralläge så går det inte att dra ut vajern, är spaken skjuten framåt så går det inte att dra ut vajern. Enda sättet att få ut vajern är att ha kraftuttaget av slaget.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Winch problem Niab 5-15

Svenf  
#625968 Har TS hittat felet? Jag har den tidiga modellen på Winch som jag beskrev där hydraulmotorn matar ut vajer, hur funktionen på de nyare är vet jag inte, det kanske någon kan beskriva ifall TS har den nyare eller ombyggda modellen.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).