Öppna kategorin

Vilka fåglar äter granbarkborre?

3 inlägg 2845 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Vilka fåglar äter granbarkborre?

Hugin  
#579483 Efter, hittills, i fällorna ihopsamlade 5 deciliter (= 20 000 gbb, enligt expertisen) och en tids förvaring i frysen och därefter förvaring inomhus i försluten glasburk, fick jag en ide'. - Hällde upp innehållet i en öppen plastbutk, som placerades i trädgården, för att förhoppningsvis kunna studera vilka fåglar och -arter som såg födan attraktiv.

Inga!

Däremot gav närstudier information om frekventa besök av flugor i alla varianter och olika (skimrande) färger ... .
Hur är det egentliga läget med ggb:s fiender bland fåglarna? Eller var det helt enkelt så, att menyn inte kändes helt fräsch efter frysen och några veckors förvaring i rumstemperatur ... .



   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Vilka fåglar äter granbarkborre?

anersimyra  
#579485 Det tar överlag tid att mata in fåglar som är generalister, att mata in specialister långt från deras naturliga miljö kommer knappast att fungera. Annars äts borrarna av hackspettar och andra arter som kan komma åt dem, exakt vilka utom spettarna har jag ingen koll på, men trädkrypare och nötväcka är nog tänkbara kandidater.. :-bd

Avatar Fallback

Re: Vilka fåglar äter granbarkborre?

tallen100  
#579498
anersimyra skrev: Annars äts borrarna av hackspettar och andra arter som kan komma åt dem, exakt vilka utom spettarna har jag ingen koll på, men trädkrypare och nötväcka är nog tänkbara kandidater.. :-bd


Och kanske granbark-orren :mrgreen:

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).