Skogsmässor

Unik Gräv- och Skogsdag 24 augusti 2019, Kila Fjäll, Säffle

3 inlägg 6678 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Unik Gräv- och Skogsdag 24 augusti 2019, Kila Fjäll, Säffle

Fredrik Reuter  
#569426 Lördagen den 24 augusti anordnad Kjell-Ingvar Svensson en mycket intressant skogsdag utanför Säffle i sydvästra Värmland. Skogsdagen har två teman; från gammalt till nytt och hur man avverkar och bygger skogsbilväg i svår terräng och arrangeras på Kjell-Ingvars egen skog i Kila utanför Säffle.

1559650800_z-rottne-adam.jpg


Gamla och nya skogsmaskiner i arbete
Kjell-Ingvar har lyckats samla ihop ett helt gäng entusiaster som kommer visa upp sina skogsmaskiner ute på en skogsslinga. Här är några av de skogsmaskiner du kan se om du besöker skogsdagen:

Rottne Adam (en av totalt två maskiner som idag finns i drift)
MiniBruunett 578, skotare
Eco Log 590D med Log Max 7000 aggregat, en rejäl slutavverkningsskördare
Rottne H8D, nyaste versionen av Rottnes minsta, beståndsgående skördare
Volvo BM Stornalle, äldre skotare
Vimek skördare och skotare samt Vimek Minimaster
Steber H09, gallringsskördare. Föregångare till Tigercat 1135
Alstor skotare (och ev skördare)
Volvo BM Tvigg, processor från 70-talet
Stamlunnare (Garrett)
Lokomo 928, skotare
Kockum 43-32 skotare
Valtraekipage med Twin-Trac och driven skogskärra
Nordsvenska hästar som arbetar i skogen
Dumper special för byggnation av skogsbilvägar, med V8 diesel

Fler maskiner kanske kommer till i listan, det finns fortfarande plats för den som vill ställa ut sin maskin (ring i så fall Kjell-Ingvar på 070-5265086). Dessutom kommer Räddningstjänsten vara på plats med brandbilar samt även en timmerbil.

1559650800_v8-dumper.jpg


Avverkning i svår terräng
Skogsdagen kommer visa hur man planerar och avverkar i svår terräng samt hur man planerar och bygger skogsbilvägar i svår terräng. Grävmaskiner och dumper finns på plats och slingan ligger på en skogsbilväg som delvis är byggd på rustbädd av timmer.

1559650800_eco-log-590d-lm-7000.jpg


Vägbeskrivning och öppettider
Skogsdagen genomförs i Kalvtjärn som ligger i Kila nordväst om Säffle. Ställ in GPS:en på von Echstedtska gården och följ därefter skyltar till parkeringen. Här kan du se på Google Maps vart von Echstedtska gården ligger.

Skogsdagen öppnar 10:00 och stänger 16:00. Mat samt kaffe med dopp finns att köpa på området. Aktiviteter för barn utlovas också.

Camping
För er som vill vara med på Skogsforumträff, 23 - 24 augusti i Säffle (Värmland) så finns möjlighet till camping i direkt anslutning till skogsdagen. Det finns ingen el eller vatten så campingen sköter du helt själv. Anmälan krävs dock till campingen och det gör du genom att skicka ett PM till Fredrik Reuter eller mailar på fredrik-snabela-skogsforum.se

Jag har varit och kollat på området tillsammans med Kjell-Ingvar och det ser mycket intressant ut. Lägg därtill ett helt gäng med unika skogsmaskiner i både stort och smått format och ett intressant tema som intresserar många, ja, då lutar det åt ett kanonarrangemang!   TS
Användarvisningsbild

Re: Unik Gräv- och Skogsdag 24 augusti 2019, Kila Fjäll, Säf

Torbjörn Johnsen  
#582976 Påminner om den här intressanta skogsdagen nu på lördag! Missa inte heller Skogsforums egna lilla träff i Säffle med omnejd på fredag: Skogsforumträff, 23 - 24 augusti i Säffle (Värmland)

Användarvisningsbild

Re: Unik Gräv- och Skogsdag 24 augusti 2019, Kila Fjäll, Säf

Fredrik Reuter  
#583094 Här är en video från när jag besökte Kjell Ingvar tidigare i sommar. Denna kommer kunna att ses på lördag, bland mycket annat!


   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).