Alternativt skogsbruk, blädning och hyggesfritt

Sveriges tre trädslag

7724 inlägg 577291 visningar 90 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

Mellberg  
#568110 Ja du Ulf 1, det är farligt att tänka och som vanligt blandar du ihop det mesta i en salig röra :(( .

Denna gång har du i alla fall ett rätt, vi avverkar i Sverige idag ca 100 milj. skogskubikmeter. :-o Det motsvarar ungefär 80 % av den årliga tillväxten, som är ca 130 milj/kubik :surp: Vi ökar alltså virkesförrådet med ca 30 miljoner skogskubik årligen. :d Vi lagrar i och med detta in allt mer kol i våra skogar, hänger du med Ulf 1 :-bd

1970 var tillväxten 90 milj. m3sk per år :???: Den har alltså ökat med närmare 50% på 50 år \:d/ Hur ser det ut 2070 ? Det vet vi inte, men tar vi chansen, är en årlig tillväxt på minst 180 milj/m3sk möjlig. Alltså en fördubbling på 100 år :ymparty: :ymparty:

Trakthyggesbruket har visat sig fungera fantastisk bra även för den biologiska mångfalden. Inga skogslevande arter har utrotats de sista 50 åren på grund av skogsbruk 8) Vi har ingen avskogning i Sverige, det kommer att finnas hur mycket pallkragsvirke som helst för dig Ulf 1 :mrgreen:
Senast redigerad av Mellberg mån 27 maj 2019, 10:08, redigerad totalt 2 gånger.

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

ulf 1  
#568111 mellberg, vi ökar inte virkesförrådet längre, och det spelar ingen roll om det nu skulle öka, då det förstör de naturliga skogarna, och att lämna nåt träd här och där är bara idioti, holmen skrev på suin hemsida att det var åt hackspettana så de kunde ha sina bon där, någon som sett en så jävla dum hackspett att han har sitt bo under solen på ett hygge, vilken unge överlever där .. och ... jag har aldrig påstått att regnskog kan jämföras med boreala skogar snickarn ... jag har bara sagt att ska vi ha fiber, så kan vi ta det från ekvatorns plantager, för där behöver du bara förstöra några få procent av skogarna för att mätta den globala marknaden, de80% av brasiliens regnskogar som står orörda ska få vara den livsviktiga natur som vi måste ha för att överleva .. barrplanteringarna i sverige görs på 95% i sveriges skogsnatur och är därmed livsfarliga för oss, då vi trivialiserar skogen till en åker .. inte en skog ..

   TS
Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Blivande snickare  
#568114 Men förstår du inte?
Du skriver ju själv att du vill FÖRSTÖRA några procent av skogarna för att mätta marknaden.
Förstår du att du måste VARJE år förstöra den procenten?
Och den förblir förstörd, återbeskogningen fungerar inte där borta (än). Det går bara så många år så är dina procenter slut. Vad gör du sen?
Regnskogen är jordklotets riktiga lunga. Vill du rädda världen med att skydda skog och arter är jag ledsen men du är ordagrant 10.000 kilometer ute och cyklar.

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

ulf 1  
#568120 vem är det som inte förstår .... är du så jävla hjärntvättad att du tror att det vidriga och förstörande kalhyggesbruket är det enda sättet att bedriva skogsbruk på .. dags och kamma dig och tänka om ... annars har du inget att snickra med, inte ens formvirke duger planteringarna till .. jag har hört hur byggjobbare kasserar mer än hälften av det virket ... i tyskland är kalhygge förbjudet sen 25 år tillbaka och där har vi det land i eu som har bäst ekonomi i sitt skogsbruk, hur tror du det varit om dom bedrivit kalhyggesbruk ... så här skrev man i land för några år sen
"I Norden är Sverige skogens konung. Vi har den största skogsarealen, omkring hälften av regionens virkesförråd och vi är det land som avverkar den högsta andelen av vår skogs tillväxt. Om vi mäter skogen i volymenheter är det dock Tyskland som är EU:s skogrikaste land. EU:s tillika folkrikaste land är till en tredjedel – 10,7 miljoner hektar – täckt av skogar. På denna yta står cirka 3,5 miljarder kubikmeter skog. Skogsarealen i Sverige är i dag 22,3 miljoner hektar produktiv skog, medan vårt virkesförråd i dag är på cirka 3,3 miljarder kubikmeter.
Tyskland har således ett något större virkesförråd än Sverige, men på mindre än halva vår areal." ja vad fan har vi att skryta med, mest barkborre, störst andel rötskador, mest nerblåsta träd eller världsmästare på betesskador .. makten har alltid tolkningsföreträde och därmed chansen att hjärntvätta folk, snickarn, du är ansiktet utåt för svenska folket ...

   TS
Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Blivande snickare  
#568123 Inte så illa för en liten finne :mrgreen:

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

ulf 1  
#568124 och vem har sagt åt dig att plantager i brasilien inte fungerar, dom spottar ut 50-100 kubik /hektar varje år, men de har ju givetvis förstört den naturliga skogen ... precis som vi gör här i sverige ... det är inga problem att bedriva skogsbruk på naturens villkor i boreala skogar, det enda problemet med det är att industrin inte vill göra detm, för då tappar de kontrollen över oss skogsägare .. dom äger ju förfan hela kedjan från plantering på våra marker till slutavverkningen av de döende planteringarna, och för dom är fiber det enda som gäller, för den är nästan gratis, med små bonusar under vägen .. det som körs på "timmer"bilarna idag är till 90% fiber, fiber och åter fiber ... och ser du lite grövre träd är det ofta från en riktig skog, som skövlats och blivit kalhygge ... här en bild på en 800 hektar storsvensk avverkning i norra värmland ..

   TS
Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Palakangas  
#568126 Har du motgångar på hemmaplan Uffe? Så du tar ut din besvikelse på andra med påhopp och anklagelser. Tutte, snutte, hink och spade. Som du själv beskriver det😤

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

T Landström  
#568128
ulf 1 skrev:och vem har sagt åt dig att plantager i brasilien inte fungerar, dom spottar ut 50-100 kubik /hektar varje år, men de har ju givetvis förstört den naturliga skogen ... precis som vi gör här i sverige ... det är inga problem att bedriva skogsbruk på naturens villkor i boreala skogar, det enda problemet med det är att industrin inte vill göra detm, för då tappar de kontrollen över oss skogsägare .. dom äger ju förfan hela kedjan från plantering på våra marker till slutavverkningen av de döende planteringarna, och för dom är fiber det enda som gäller, för den är nästan gratis, med små bonusar under vägen .. det som körs på "timmer"bilarna idag är till 90% fiber, fiber och åter fiber ... och ser du lite grövre träd är det ofta från en riktig skog, som skövlats och blivit kalhygge ... här en bild på en 800 hektar storsvensk avverkning i norra värmland ..


Har du någon källhänvisining på den bilden och någon plats där bilden är tagen?

Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Palakangas  
#568129 Uffes jättehyggen brukar vara hans morbida önsketänkande på snedvridet sätt.

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

trollbacken  
#568132 Det hygget verkar inte va så stort kanske 4-6 hektar 🤔 :surp:

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

ulf 1  
#568137 jag läser bara innantill och litar givetvis på att folk talar sanning, särskilt om saker som är så lätt att kolla .. att hyggen har en snittstorlek på 5 hektar, är ju givetvis för att 90% av alla skogsägare äger mindre än 10 hektar och då har lite svpårt att göra ett större utan att bryta mot kalle anka lagen ... men 800 hektar hygge är ju ganska fantastiskt att skapa, borde vara 5 års fängelse eller nått åt det hållet ... det enda som står i vägen för ett totalt förbud mot kalhyggen äer ju givwetvis brist på kunskap .. men med mupparna på rosenbad och skogsindustrierna och en feg forskarkår så går inte att förvänta sig för mycket .. att våra journalister inte har kunskaper att analysera felen i vårt skogsbruk begär jag inte men att skogsägarna själva inte är intresserade av vad dom gör med sin ofta största investering i livet är märkligt .. litar alla på att "bilhandlarna" ger de bästa råden ... någon som tror politiker och skogsindustri vill ha något annat än den rådande ordningen ... så varför skulle ni bli upplysta av dom .. tror ni på fullt allvar att ni bedriver det bästa skogsbruket, under hejarrop från industri och politik .. suckers ...

   TS
Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

ulf 1  
#568138 här står om det 800 hektar styora hygget ... http://www.skyddaskogen.se/sv/reflektio ... -skogsbruk

   TS
Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Blivande snickare  
#568140 Litar du på vad folk skriver på nätet är du ännu naivare än jag trodde.
Har du läst dig till dina åsikter? Internet är ett bra ställe att göra sig själv galen på om man inte är källkritisk till tusen.
Hur mycket har du gått i skogen själv?

Högst personlig fråga, du får ursäkta. Hur gammal är du?

Avatar Fallback

Re: sveriges tre trädslag

Palakangas  
#568141 Ja en del av de sammanslagna hyggena kanske är så gamla att det är ungskog. Men det intresserar inte uffe.

Användarvisningsbild

Re: sveriges tre trädslag

T Landström  
#568142
ulf 1 skrev:här står om det 800 hektar styora hygget ... http://www.skyddaskogen.se/sv/reflektio ... -skogsbruk


Att hämta info från den organistationen förklarar en del av det du skriver och säger en del om din kunskap.
Deras anhängare är så fruktansvärt verklighetsfrånvarande...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).