Socialt (mer om oss)

Att studera till skogsmästare!

18 inlägg 9141 visningar 9 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Att studera till skogsmästare!

Axl  
#561530 Jag tror det var ganska nytt för knappt 15 år sen när jag började plugga...

Avatar Fallback

Re: Att studera till skogsmästare!

Robbie  
#561977
SkogsGotte skrev:
Robbie skrev:Hejsan, som jag förstått det så kan man läsa vidare (master) efter de tre skogsmästaråren. T.ex i Umeå https://www.slu.se/utbildning/program-k ... anagement/

Min fundering är om de skiljer särskilt mycket om man ser på helheten mellan en jägmästarutb och en skogsmästarutb+master. Jag var ganska inställd på att läsa till jägmästare men då måste jag gå ett naturvetenskapligt basår innan så de blir studier på tot 6år. Skogsmästarprogrammet är jag behörig till redan och när jag fick förklarat att det går att göra en master efter de tre åren man ska gå så blev det mer intressant. Dessutom kanske jag vill jobba då eller vara känner mig klar så då kan man ju rent skita i mastern också. Sen så verkar skogsmästarutbildningen nästan trevligare i vissa aspekter som exkursioner och praktiska moment.
Nackdelen är att det är i skinnskatteberg, jag går hellre i Umeå för att de är närmare och jag älskar stan. Men du @SHR eller nån annan kanske vill förklara hur trevligt de är i skinnskatteberg🤔?

Frid/Robert


Måste slå ett litet slag för jägmästarutbildningen, även om jag inte är speciellt teoretisk lagd utan mer praktiskt lagd så gick det rätt smidigt att ta sig igenom en väldigt bra utbildning (gäller bara att ha rätt studieteknik) samt vara envis. Är en hel del exkursioner även under jägmästarutbildning, där Sverigeresorna helt klart var det mest minnesvärda under grundutbildningen!

Skulle egentligen lika gärna kunnat ha gått skogsmästarlinjen istället om den nu fanns i Umeå. Vilket man nog var rätt ensam om att tycka i klassen :lol:

Detta med master för skogsmästare är väl något relativt nytt? Kommer man kunna välja bland alla de kurser som jägmästarna läser på avancerad nivå?


Det har väl varit högre krav på mastrarna tidigare. Men nu har jag även hört ryktas om att behörighetskraven på jägmästarutb kan sänkas. Hur som så skulle jag vilja gå hela utbildningen i Umeå men ja, i och med att jag behöver gå ett basår innan så faller nog valet på skogsmästarprogrammet, nu när jag fick veta att man dessutom kan läsa en master ändå.

Sista ansökningsdag är imorgon så nu gäller det att bestämma sig. :-ss

Användarvisningsbild

Re: Att studera till skogsmästare!

Göt  
#561986 Brukar inte vara för sent att ändra sig för att man har sökt, i alla fall på andra högskole / Universitetsutbildningar

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).