Skogsröjning

Lön som skogsröjare

53 inlägg 33710 visningar 13 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Lön som skogsröjare

SkogsGotte  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#556262
Norrtälje skrev:Vilken tjänst använder du då för "väldigt bra satellitbilder" och kan man se hur färsk bilden är??


https://kartor.skogsstyrelsen.se/kartor ... agrunddata
sen väljer man satellitortofoto

lantmäteriet kan ibland dock ha mer färska bilder, men är enkelt att se var de tyngre lövområdena i ett bestånd finns på skogsstyrelsen sida, vill man ha riktigt färska bilder så är det https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/ som gäller, dock sämre upplösning... men då kan man se vad som hänt under den senaste veckan ifall det varit molnfritt och faktiskt även se när någon röjt ett lövbestånd med rätt inställningar t ex

Stihl Motorsågar och Röjsågar
Avatar Fallback

Re: Lön som skogsröjare

Norrtälje  
#556265 Tack för svar, Gotte! Det får vänta till imorrn men jag ska ta en ordentlig titt.

Användarvisningsbild

Re: Lön som skogsröjare

Mickelrav  
#637321 Här i östra grannlandet har vi till stor del övergått till hektarpris (undantag finns) och röjaren har egen firma (aktiebolag eller firma). Månadsinkomst vid full sysselsättning ca. 5.000 €/55.000 kr. Det motsvarar ca. 130 timmar/ månad. Moms tillkommer. Detta är nog minimi om man skall klara sig. Få jobbar numera som löntagare i denna bransch.

Avatar Fallback

Re: Lön som skogsröjare

Avslutat-02  
#637323 Det vore ju kalas att få det i månaden...
Normal lön här är runt hälften...vid 160-170 timmar i månaden..

Användarvisningsbild

Re: Lön som skogsröjare

Mickelrav  
#637328 Allt är ju inte lön - arbetsfordon, pensionsinbetalning, försäkringar etc. som belastar verksamheten. Vi har 20 % skatt på VINSTEN, för mej lämnar det ca. 40 % av bruttot. Så nöjd får man vara om det lämnar 100 - 120 € per dag i medeltal. Bruttodagsförtjänsten är mellan 220 € och 380 €. Då med ca. 6 timmar per dag. S.g.s. allt på ackord!

Avatar Fallback

Re: Lön som skogsröjare

Avslutat-02  
#637334 Ja ja du menar intäkt dä är jag med...

Användarvisningsbild

Re: Lön som skogsröjare

RTH  
#638062
Mickelrav skrev:Här i östra grannlandet har vi till stor del övergått till hektarpris (undantag finns) och röjaren har egen firma (aktiebolag eller firma). Månadsinkomst vid full sysselsättning ca. 5.000 €/55.000 kr. Det motsvarar ca. 130 timmar/ månad. Moms tillkommer. Detta är nog minimi om man skall klara sig. Få jobbar numera som löntagare i denna bransch.


Hej
Var i landet håller du till och på vilken nivå ligger hektarpriset på, tex i en "medelsvår" plantskogsröjning. Kör du nåt på timpeng?

RTH

Användarvisningsbild

Re: Lön som skogsröjare

Mickelrav  
#638072 Mellan Vasa och Jakobstad. Hektartaxan för medelsvår röjnjng ligger på drygt 500 € (5.500 sek). Tillkommer moms, tar c. 2 dag att röja. Om beståndet (kvarvarande) över 7m, så gäller timtaxa som ska motsvara det merarbete som ett sådant objekt medför. Ingen guldgruva men farten saktar i när man röjer...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).