Traktorer och processorer

Ferguson 135 special

37 inlägg 19895 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

moraggarn  
#541896 Ja som sagt, sitsen är av underordnad betydelse då det är lätt att fixa. Gällande kedjor så har jag piggkedjor sittandes på nuvarande traktor, jag tror dessa passar om jag inte är ute och snedseglar helt. Motvikt vore ju dock bra, men det får jag fixa till på något vis. Det känns som det trots allt kan vara ett okej köp, har lurat på det under eftermiddagen och det känns som det blir köp. Ska dock inte höra av mig till säljaren förrän på Måndag så jag har helgen på mig att fundera samt kolla marknaden lite till.

   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

Blivande snickare  
#541904 Jag röstar också köp! 😀

Användarvisningsbild

Re: Ferguson 135 special

Göt  
#541915 Köp :-bd :-bd :-bd

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

Torleif  
#542083 Går frontlastaren enkelt att koppla loss då du skall till skogs?
Det är helt omöjligt att få någonting vettigt uträttat i skogen med en liten bakhjulsdriven traktor med frontlastare. Den blir för framtung så framhjulen gräver ned sig och bakhjulen slirar. Dessutom blir vändradien onödigt stor.

Jag har en Solid 2100 lastare på min Massey-Ferguson 165. En gång skulle jag vara litet lat och hämta ett vindfälle från en holme med lätt terräng utan att koppla ur lastaren.
Vi var tre man som arbetade hela eftermiddagen med att få ut traktorn därifrån. Dagen efter blev det högvatten och sedan blev det varmt och regn så isvägen förstördes så skulle vi inte ha fått ut traktorn därifrån den eftermiddagen hade den antagligen blivit kvar till efter islossningen och så hade jag blivit tvungen att bekosta hämtning med pråm.
Aldrig mer att jag far till skogs utan att koppla loss frontlastaren. Lyckligtvis är min frontlastare en sådan modell som man kan koppla loss ensam på under 15 minuter utan tunga lyft så den kan jag enkelt koppla loss och lämna hemma.

Då frontlastaren är bortkopplad hänger jag motorsågslådan på frontlastarfästjärnet på ena sidan. Framtill sätter jag på en skyddsgrind. De utstickande framlamporna på Mf 100-serien är väldigt utsatta i skogen. Efter att ha krossat ena framlampan till småsmulor i en buske svetsade jag ihop frontgrinden så det inte skulle hända igen.

MF 135 har ganska låg frigångshöjd. Om du har någotsånär slät skogsbotten är den lämplig annars inte. Jag skulle inte komma någon vart i vårt steniga skogsskifte med en 135. Helt dödfött.
Min farbror som har ett skifte med spridda stenar kör med MF35 och är mycket nöjd med den eftersom den är så vig att kryssa mellan stenarna med.

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#542084 Jag kommer fram hyfsat med min 135:a, men så har jag ganska slät skog också. Ett tips är att bredda däck fram och bak maximalt, då kan man passera enstaka stubbar och stenar lättare med hjulen på ena sidan och motor/bakkropp på andra.

Användarvisningsbild

Re: Ferguson 135 special

Aqualize  
#542431
Göt skrev:
Aqualize skrev:"Special" betyder "Snik".
Mer påkostade MF heter Allmatic. Men för 135:an verkar det just handla om snabbväxel eller ej (och därmed också extra hydraulpump - den är svagare men snabbare och kan sammankopplas med vanliga kolvpumpen).

Men det Göt skriver stämmer inte riktigt. 135 Special är den med enkla växellådan. Läser man konedata.net så verkar det vara 1969 som de bytte ut 6F+2R till 8F+2R. Någon 135S verkar inte funnits.

Däremot kallar de 175:an för just 175S och den finns i Special eller Allmatic.

Här finns det en broschyr från 1968, där 135 Special alltså fortfarande har 6F+2R växellåda. Sidan 8 är för 135:an.


Inte riktigt sant efter som jag har en 135 s från 1968 med sexvälad låda och gar haft en 135 special från 1971 med 8 växlad låda, om det är snik eller inte får du själv avgöra , är trots allt snabbväxeln det kan bli problem med

Jag missade få med länken.
http://www.solhem9.se/broschyrbank_lant ... r_1968.pdf
Där finns det ingen 135S.
Du och Morgan, finns det någon broschyr som nämner en 135S och en annan som Special?
Edit: jag hittade 135S omnämnt i 1972 års katalog. 1968 var ivf Special utrustad med 6-växlad låda. Verkar som de behöll den ett tag. Men 1968 fanns den inte omnämnd.
http://www.solhem9.se/broschyrbank_lant ... r_1972.pdf


Snik menar jag som den enklare varianten i utrustningsnivå när de såldes, inte om snabbväxeln senare får problem. Den på 175:an med 7500 timmar fungerade åtminstone utmärkt (okänt om den reparerats).

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

moraggarn  
#542815 Sådär!
Idag gjordes det affär på en styck MF 135 Special. I slutet av veckan får jag hem den. Tack alla för tips och input inför köpet.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Ferguson 135 special

Göt  
#542857 jag kör med frontlastaren på, på min 135 när jag är i skogen helt perfekt att knuffa traktorn baklänges med om jag skulle fastna

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

axwell  
#542891
Göt skrev:jag kör med frontlastaren på, på min 135 när jag är i skogen helt perfekt att knuffa traktorn baklänges med om jag skulle fastna


Här har du en till som går mot strömmen och behåller lastaren på, även i skogen. Oftast jordskopa i fästet, ypperligt att både dra sig framåt med eller trycka sig bakåt. Bra hjälplyftare om traktorn fastnat på tex en stubbe.

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

stone66  
#542897 Samma här kör MF 185 med lastare o en smal jordskopa. Då får du med dig sågar o allt möjligt. Har en väse wirekran på den o drar ihop me. Sen skotar jag ut me IH 955 4 WD också me lastare men då har jag inget redskap på. Har funderat på o ta av lastarn på den men blir nog inte av så mycket ivägen är den ju inte. O den går ju faktiskt o höja å sänka 😂

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#542898 @Göt och @stone66, har ni nite lite bilder på era MF:or i skogen med lastare på??

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

stone66  
#542903 Kan jag nog ha ska kolla är lite dålig på o dokumentera. Du är ju sjukt duktig på det mangan typ film varje gång det uppskattas. Kom o tänka på det när jag började klabba i skogen för 30 år sen så körde man fast typ varannan gång. Man hade en övertro på maskiner o sig själv. Va många gånger man fick gå hem ofta när man hade nått av barnen med sig😂pappa skulle ju visa va han kunde. O frun undrade va som hänt. Innan mobilens tid. Lastarn har räddat mig många gånger speciellt på 2wd traktor. Sen blir man ju lat me åren o planerar sin körning. Trampar vägar innan så det fryser i spåren. Har sparat mycket tid

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

stone66  
#542906 Där här är man kass på

Avatar Fallback

Re: Ferguson 135 special

Torleif  
#543722 Axwell. Göt och Stone66
Ni måste ha betydligt slätare och mer lättframkomlig skog än vi har häromkring...... låter helt otroligt att någon människa kan köra i skogen med bakhjulsdriven traktor och frontlastare och till på köpet få med sig frontlastaren hem........

Jag tog mig in 100 meter i vad jag räknar som extremt lättkörd terräng utan kärra för jag skulle bara lunna ut ett eller två träd och så arbetade vi två-tre man hela eftermiddagen för att få ut traktorn därifrån.

Användarvisningsbild

Re: Ferguson 135 special

Göt  
#543725 År långt ifrån överallt jag kan köra med traktorn vinschar ibland långt och har med mig traktorn att köra sågen på, får leja skogstraktor annars.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).