Vedmaskiner, flishuggar

kapa ved med motorsåg ist för kapmaskin

4 inlägg 25367 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

kapa ved med motorsåg ist för kapmaskin

oddjob  
#31663 Hmm...vad tycks om en sådan här ist för en kap?

sågbock för kedjesåg...

http://www.jula.se/e-Sales/esa/default. ... etails.jsp :r

:roll:



   TS
Trejon
Användarvisningsbild
Crille68  
#31673 Hej!
Har ingen erfarenhet av den du föreslår men har tänkt rätt mycket på ämnet i stort de senaste veckorna... :roll:
Jag har nämligen snöat in totalt på detta nu en tid... :oops:
Det jag tänkt är att jag måste ha en vedkap nu när jag ska börja elda med ved på riktigt. "Det har ju alla!" - tänkte jag först...
Sedan kom jag på att man ska kanske spara de pengarna - en begagnad bra kap kostar minst 1500 kr och sedan tillkommer en 3~fas kabel för en knapp tusenlapp. De små kaparna med klingor under 600 mm räknar jag inte ens som ett alternativ. De bitarna klarar jag med en bågsåg känns det som... :P
För jag måste ha en riktig motorsåg - har en elsåg idag - och den kostar minst 2000 kr begagnad upp till 10000 för en ny inklusive tillbehör.
Angående den sågbocken du undrar om så kan den nog vara bra och rätt så säker. Men är det grövre bitar måste man ju ta dem utan att behöva lyfta dem - det orkar man inte utan kranar osv.
Har en bra länk - kanske finns den redan här men men...
http://www.sakerskog.se/default.asp?pageid=19291
Där finns det fler intressanta varianter och flera av dem går att bygga själv och då känner man ju sig extra duktig. :D
Någon som har någon favorit?

Användarvisningsbild
totte  
#31848 Njaää! Det där ser ut som nåt man kan kapa upp en halv kubikmeter röjvirke som man fått för att elda i öppna spisen i sommarstugan. Bygg en rejäl bock, lägg upp stockarna och gå utmed och såga. Det bör gå betydligt snabbare än att stå och vippa på den där konstruktionen.

Jag byggde en egen bock med vinsch, sparar ryggen rejält när man skall upp med lite grövre bitar. Finns ett par bilder på http://www.skogsforum.se/viewtopic.php?t=2548

Avatar Fallback

Re: kapa ved med motorsåg ist för kapmaskin

fergu65  
#53857 Har en sån som jag fick av min far ,han har haft den i skogen och huggt färdigt på plats och sen kört hem på kärra , fast denna är lite bättre jag sätter sågen i en ställning ska fixa ett kort sen ..när den väl är in justerad så behöver du bara trycka på en fot pedal ,så gasar den upp samtidigt som den kapar .altså båda händer fria ..och går snabbt gör det med ..

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).