Traktorer och processorer

valtra Hi-Tech

7 inlägg 4338 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

valtra Hi-Tech

jannerik  
#469092 Har funderat,,, skulle man inte kunna ersätta fram-backspaken med en körpedal ? fram -back och broms i neutralen, Nisula gör väl detta men då går det väl genom datorn. Har brutit två revben då får man plötsligt tid att fundera..



   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

Umea  
#469136 Tråkigt att du skadat revbenen.

Att flytta spaken framåt och bakåt på Valtra Hi-Tech görs oftast mest med hand och underarm.

Däremot tror jag att själva vridandet av ratten på traktorn kan ge smärta i bröstkorgen.

10 dagar efter revbenet skadats så brukar det vara riktigt besvärligt därefter minskar smärtan.

Hoppas du snart blir bättre.

Krya på Dig !

Vänliga Hälsningar från Umeå

Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#469142 De borde gå, har funderat lite i dom banorna med.
Kan väl bli lite snabbare handbroms när du inte har ett neutralläge också att spela med.
Kollat nåt i elschemat hur de hänger ihop?

Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

Jim_90  
#469148 Precis så är det byggd på min polares x120 skördarbyggd av kronos. Fast på hans är det som twintrac. En liten tvåläges vippbrytare, den om traktorn går framåt eller bakåt. Kopplat till riktningsomkastaren. Å så har han en liten pedalbrytare i golvet som aktiverar. Altså varje gång han trycker på denna börjar traktorn åka och handbromsen går på så fort han lyfter foten.

Har själv tänkt att man skulle kunna ha lika med den lilla vippbrytaren som väljer riktning men aktiveringspedalen skulle vara med lägesgivare på fotgasen istället, så fort man gasar börjar traktorn rulla dock som twintrac men vem säger att det inte skulle vara smidit även vid normal körning tex vid lastning.

Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#469150 Tror nog att de har en aktiveringspedal som säkerhet för de har ju tagit bort riktningsväljaren med den låsningen den har i parkeringsläget och dessutom går de att gasa till vid tex kapning av ett grövre träd utan att maskinen börja röra sig

Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

jannerik  
#469593 Att manövrera traktorn går bra men tack för omtanken umea, det stämmer med dom där tio dagarna.... Det låter som en bra ide Jim 90 har man twintrac från början så behöver man "bara" flytta om brytarna. Pratade lite med lantmännen, där framfördes tanken att flytta hela reglaget till armstödet men det är ju lite onödigt stort. Sen till problemet med fördröjningen med handbromsen: inget att göra något åt enligt dom, men visst borde man kunna programera om det så att det bromsade snabbare vid låga hastigheter, eller sitter det en strypning eller så skiter man i allt och köper en vimek eller nåt.. :wink:

   TS
Avatar Fallback

Re: valtra Hi-Tech

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#469595 Har du redan twin trac så är den enkla lösningen på fördröjd handbroms att sätta foten på fotbromsen eller så köper man en vimek.... :D

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).