Friluftsliv, Naturturism

Samarbete för turismprojekt i brukad skog

4 inlägg 15008 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Samarbete för turismprojekt i brukad skog

Torbjörn Johnsen  
#451657 Skogsmuséet i Lycksele, Sveaskog, SLU, turismföretag och Designhögskolan i Umeå samarbetar i ett projekt som de pallar PINUS - Projekt innovativa upplevelser i brukad skog. Den 25 april håller projektet en workshop där 16 studenter från tio olika länder ska presentera idéer om hur turismverksamhet kan utvecklas i den brukade skogen. Inför workshopen har studenterna samarbetet med flera turismföretag och de n25 ska de presentera vad de kommit fram till. Vi försöker hitta mer information om resultaten när de presenterats.

Läs hela pressmeddelandet här:
http://www.mynewsdesk.com/se/skogsmusee ... ar-1926740



   TS
Användarvisningsbild

Re: Samarbete för turismprojekt i brukad skog

Torbjörn Johnsen  
#451846 Här finns en artikel och ett radioinslag om projektet. Intressant att man pratar om naturturism som inte enbart baseras på "vildmark":
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6679116

   TS
Avatar Fallback

Re: Samarbete för turismprojekt i brukad skog

Flax12  
#452148 Finns nog bara positiva saker i att informera turister om "vardagen" i svenskt skogsbruk. Ser inte ett tydligt likhets tecken mellan vildmark och orörd natur. Mycket ligger i betraktarens ögon och vad som kan ha skapats genom bilder tex av dom som säljer naturupplevelser. Hör ofta av turister här nere i södra sverige att det är en fantastisk natur här. Och då har dom nöjt sig med den natur som vi har här. Ren produktions skog och gott om svamp och bär. Gott om djur både på marken och i luften. Har aldrig hört av turister att vi förstör våran natur med vårat sätt att sköta skogen. Ska bli intressant att höra om reultaten när dom kommer.

Avatar Fallback

Re: Samarbete för turismprojekt i brukad skog

Tosca  
#468908 Tanken verkar ju god, men några verkliga resultat verkar man inte kunnat publicera riktigt.
Jag hittade bara den här länken på projektets Facebooksida:
http://www.vk.se/plus/1992949/nya-ideer ... mexg%3D%3D

Workshop - mycket verkstad och få resultat?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).