Verkstan

Bromsbyte Zetor

17 inlägg 5446 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Bromsbyte Zetor

jnsha  
#459672 Gjorde samma jobb på min 6245 förra vintern. Huvudcylindern kommer du åt(trångt) via en lucka från motorrummet. Om du har trum eller skivbroms kan du se om du skruvar bort tidigare nämnda plast kåpa. Under den sitter slavcylinder på fäste, se bild. Skruvar du i sin tur bort hela fästet kan du lysa in i bakaxeln.
Ser det ut som nästa bild är det skivor.

Avatar Fallback

Re: Bromsbyte Zetor

rokon  
#459673 Hm nu försvann hela svaret jag skrev, tar det lite kortfattat, jag har samma konstiga pryl där på höger sida, den verkar inte vara något som ställer till det då Olsson i Ellös med flera firmor ej har den till försäljning.
Huvudbromscylindern når jag på min traktor genom att lossa 4 bultar som håller en plåt som sitter mellan motorhuven och hytten bultarna når man från utsidan. Därefter öppnar man motorhuven och lägger något mjukt på motorn, för sedan lägger man sig på motorn och sticker in händerna i utrymmet under och vid sidan av ratten för att lossa huvudbromscylindern med fasta och väl passande nycklar, ej skiftnyckel. Det där går att göra fastän lastaren sitter kvar. Kolla om du har en likadan cylinder på andra sidan för kopplingen. På min Zetor så är det samma artikelnummer för dessa. Reservation för att det kan skilja på tillvägagångssätt på din modell.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).