Skogsfastigheter

Reservat?

22 inlägg 10584 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Reservat?

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#447166
axwell skrev:
Robbanhög skrev:@DenimDude vart i landet håller du till?

Det verkar vara Dalarna för DenimDude.
Tyvärr ser det mörkt, samma län som Sveriges värsta aktivist härjar och som har ändå sin tjänst vid länsstyrelsen i Dalarna.

Men enligt Land så får han inte jobba i Dalarna längre i varje fall, med inventering. Endast i Värmland...

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Reservat?

snurra  
#447182 Kan jag de mej F..n på, har varit i polemik med denne, matade han med äganderätten, blev tyst med en gång :mrgreen:

Användarvisningsbild

Re: Reservat?

DenimDude  
#447451 Problemet är att man behöver inte ha en partisk tjänsteman på LS som rapporterar in fynd. Vilken outbildad balkongbiolog som helst kan gå in på Artportalen som drivs av Naturvårdsverket, och rapportera in precis vad som helst. Och utan närmare granskning eller kvalitétssäkring hamnar det inrapporterade i Artportalen och senare i Skogens Pärlor - vilka Läns- och Skogsstyrelsen använder som facit när det gäller att kolla om det finns naturvärden i ett visst område.

Så är du osams med grannen - gå in och rapportera några rödlistade arter (som inte känns helt osannolika) så kan du nog stoppa honom från att göra det mesta i skogen.

Detta är ett gigantiskt hål i rättssäkerheten och det är väldigt få som vet om det! Bara gå in och kolla på era egna fastigheter själva vad som finns inrapporterat

Avatar Fallback

Re: Reservat?

Brorsan  
#447475 Om alla vi markägare gick in och rapporterade rödlistade arter på våra marker så blir ju antalet så högt att dom inte kan vara rödlistade längre? I annat fall skulle förtroendet för artportalen bli så lågt att en oberoende inventering endast är möjligt! :?: :?:
Hälsningar Olle

Avatar Fallback

Re: Reservat?

Brorsan  
#447488
Brorsan skrev:Om alla vi markägare gick in och rapporterade rödlistade arter på våra marker så blir ju antalet så högt att dom inte kan vara rödlistade längre? I annat fall skulle förtroendet för artportalen bli så lågt att en oberoende inventering endast är möjligt! :?: :?:
Hälsningar Olle

Jag var nog lite snabb i mina funderingar efter jag varit inne på artportalen.
Något som kan göras däremot är att rapportera in alla Lavskrikor som ses i södra utbredningsområdet för att visa hur många det finns. Det kan ju påverka i positiv riktning för dom som har drabbats av avverkningsförbud.
Olle

Användarvisningsbild

Re: Reservat?

DenimDude  
#447541 Absolut! Håller med dig, rapporterar man konsekvent in allt sånt så ser myndigheterna att de inte alls är så hotade som de vill tro... Men, de första rapporterna kan ju ev ställa till lite problem!

Avatar Fallback

Re: Reservat?

Brorsan  
#447548 Det gäller att ha lite fingertoppskänsla i rapporteringen. Rapporterar man för långt söder ut medför det nog risk för avverkningsförbud, norr ut där den ändå finns är det väl positivt ? Detsamma gäller Orre, Tjäder och spelplatser i och vid ungskog/hyggen som faktiskt finns.
Olle

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).