Skogsfastigheter

Vilken skogsbruksplan är bäst/ mest prisvärd.

16 inlägg 15028 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Vilken skogsbruksplan är bäst/ mest prisvärd.

alias  
#439896
Kalleskog skrev:Jag har en gammal skogsbruksplan från år 2000. Funderar nu på att ordna en ny som jag kan använda i imac/ipad/iphone. Vilken rekommenderar ni och varför anser ni att den är bäst?


Nu kan jag inte så mycket om de tekniska lösningarna för olika åtkomst, men oavsett vad man väljer så vill jag hävda att det finns några viktiga saker som gör skogsbruksplanen prisvärd:

Indata:
- noggrann ålders- och bonitetsangivelse
- noggrann skattning av virkesförrådet i resp. avdelning
- korrekt ritade avdelningsgränser

Programmet:
- räknar programmet fram t.ex. förändringen i virkesförråd i resp. avdelning under planperioden på ett korrekt sätt utifrån ålder, bonitet, virkesförråd, trädslagsfördelning m.m.?

Åtgärdsförslag:
- görs planen utefter dina mål med skogsbruket (inom lagens råmärken)?

Nu vet jag från tiden när jag gjorde planer att det var svårt att få folk att ange något uttalat mål med skogsbruket. Ofta blev det någon standardfras om "god skogsskötsel som ger god avkastning och valfrihet inför framtiden, med bibehållna naturvärden".

MVH
Alias

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).