Socialt (mer om oss)

Sluta med Alkohol ??

349 inlägg 211419 visningar 40 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

Umea  
#383245 Vill önska er alla en Glad påsk !!

Bra jobbat att avstå från drickandet.

Vänliga Hälsningar från Umeå

Elmia
Användarvisningsbild

Re: Sluta med Alkohol ??

Chemgineer  
#383310 Har läst denna långa, intressanta, rörande och upplyftande tråd. Håller med tidigare talare, bra gjort!

Glad, nykter påsk på er alla!

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

backman  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#394390 Ja då va det dags att Önska en bra sommar till er alla, 3722 skrev jag i boken i dag har lite problem med kroppen så man tappar gnistan och går på sparlåga. Men dom säger att det kan bero på åldern så man får väl ha det så. Någon utställning kan det bli i sommar med reducerat antal sågar, till Lindesnäs 18-6 har jag tänkt att åka på deras mässa.

   TS
Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

Hema  
#394469 Hoppas du snart känner dig bättre, lite värme kan göra underverk.

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

Umea  
#394501 Bra kämpat backman !!

3722 Fantastiskt bra, fortsätt så !!

( 3723 idag ? )

När åldern ökar och krämporna ger sig till känna får man försöka rikta in sig på det man kan och glädja sig åt det.

Spännande med sågarna, Lycka till !


Vill önska dig backman och alla er andra en Fin och Trevlig sommar !


Till alla er som kämpar och står emot drickandet ni gör det suveränt bra, fortsätt så !!!


Trevlig Sommar !

Vänliga hälsningar
från Umeå

Användarvisningsbild

Re: Sluta med Alkohol ??

Göt  
#394538 Bra gjort backman :-BD

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

SkogsYnglingen  
#394705 Min unga ålder (16 år) säger ju i sig själv att min erfarenhet med alkohol ej är stor,men den finns. Men innan jag börjar så vill jag också säga att du har min respekt backman! Det behöv ett starkt sinne för att sluta å ett ännu starkare för att hålla sig ren! Orsaken till varför jag skriver här är för att berätta hur jag som en ungdom har lyckast relativt bra med att vara ren. Här i Finland har vi ju det stora folkhälsoproblemet som kallas alkoholism. Eller klart att alla länder har sina beskärda delar av alkoholister men Finland e helt klart i toppen. Här börjas det från unga år och det börjas tyvärr också alltför ofta med brännvin. Av alla jämnåriga jag känner så dricker 10% regelbundet och MYCKET och mer än hälften super ungefär 1 gång i månaden eller varannan månad. Men hur lyckas då jag klara mig utan alkohol? Jo,jag har skogsbruket och mina bästa vänner att tacka. Medans andra är och dricker så är jag och mina kompisar ut och gör alla möjliga spontana saker. T.ex kan vi få för oss att göra en roadtrip. Så då gör vi det. Eller så bygger vi något. Vi har t.ex konstruerat en flotte med hjul på. Som vi kan dra till stranden på somrarna :smile: Och genom att vi lever våra liv på ett sånt spontant och fritt sätt så behöver vi ingen sprit för att göra oss lyckliga eller för att ha kul. Och genom att fullständigt skita i va andra tycker så lever vi också mycket lättare också psykologiskt sett och behöver inte då heller någon alkohol för att dämpa någon ångest. Och en annan faktor som också har hjälpt är att jag ofta har varit chaufför åt någon på en fest. Så jag har oftast varit den nyktra och sett den andra sidan av medaljen. Har till och med hamnat att ingripa i ett självmordsförsök en gång. Inget trevligt minsann. Efter att man har sett allt det så tycker jag iaf att det har varit lättare att hålla sig nykter. Och sist vill jag bara säga att jag är så jävla tacksam att jag har mina vänner och skogen. Är en 3:e generations skogsbrukare och är stolt över det! Och till alla unga och mindre unga (för man blir ju aldrig gammal :wink: ) så önskar jag er allt gott i livet och styrka ifall ni går genom tuffa tider,eller håller på att avveckla spritkonsumtionen! Tack för mig :grin:

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

Hema  
#394720 16år och chaufför? :)

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

SkogsYnglingen  
#394724 Traktorchaufför @Hema :smile:

Avatar Fallback

Re: Sv: Sluta med Alkohol ??

stefanm  
#394868 Jag har läst den här tråden till och från och måste säga att jag blir imponerad av alla er som trots svårigheter lyckas hålla er från alkoholen. För mig själv har upplevelsen varit lite annorlunda. För drygt fem år sedan drack jag oftast varje ledig helg. Mot slutet handlade det ofta om ren vana. Dessutom trivdes jag inte med mig själv och tyckte inte om att gå ut på krogen och hela den miljön och jag drack för att över huvud taget orka med att följa med de andra ut. Jag brukade tänka lite i linje med att medan andra drack för att ha roligt så drack jag för att bli likgiltig.
Jag började märka av att hjärtat rusade ibland och en gång slutade det aldrig. Jag åkte efter två dagar till vårdcentralen och fick konstaterat förmaksflimmer vilket ledde till elchocker i hjärtat för att få det att slå rätt igen. Det här hände några gånger till och det gjordes flera undersökningar som inte visade något.
Till sist föreslog en läkare att det kanske var överkänslighet mot alkohol som låg bakom. Han föreslog även att äta betablockerare för att motverka detta men jag sade istället att jag ville testa att avstå alkoholen.
Sagt och gjort, jag lade av med drickandet och besvären försvann direkt. Nästa helg är det fem år sedan och jag har varit besvärsfri och inte druckit något starkare än lättöl sedan dess. Har även börjat träna fem gånger i veckan, äta nyttigare, slutat röka vilket har lett till att jag gått ner 40 kg och jag mår bättre än någonsin.
Det tråkiga är att jag har tappat nästan allt socialt umgänge då jag till en början tyckte det var jobbigt att vistas på fester som nykter. Idag saknar jag faktiskt väldigt sällan den här typen av umgänge och mina värderingar av vad som är värdefullt här i livet är helt annars. En perfekt helg nu för tiden innebär en dag i skogen eller stugan med fru, hund och familj eller en stillsam hemmakväll i soffan med tanten och djuren.
De få gånger jag är på fester nu är oftast tillfällen som exempelvis midsommarafton och då kan jag känna mig lite avundsjuk på de som kan dricka kall öl och drinkar i solen men det går i regel alltid över runt kl 22 när alla blir fulla. Då tar jag jycken med mig och går en sväng i skogen och njuter av att vara nykter och uppleva naturen istället. Dessutom har frugan börjat välja att vara nykter också och dricker enstaka gånger per år eftersom hon har börjat inse hur skönt det är.
Jag vet inte var jag vill komma med detta inlägg men kan tipsa er som funderar på att testa vara utan alkohol en längre tid att göra slag i saken. Man mår så fruktansvärt mycket bättre utan skiten och när man ser hur människor förändras när de dricker skäms jag över hur jag själv har hållit på.

Användarvisningsbild

Re: Sluta med Alkohol ??

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#394879 Ja förmaksflimmer kan vara uppskakande, har själv haft det flera gånger förut när jag levde mitt liv på annat sätt än idag. Oftast gick det över av sig självt, men har också fått sån där elkonvertering. Sambandet med alkohol är visst att alkoholen driver ut vatten från kroppen som i sin tur orsakar hög puls och vips så finns förutsättningar för flimret där. Lägg till rökning så är risken än större. När jag fick det första gången så var det dagen efter en väldig fest med både dryck och rökning.
Härligt att höra hur du förändrat dig både med rökning och vikten! Inspirerande och glädjande att läsa om sånt. Håller med dig om att hela den här tråden på något sätt också handlar om att med vilja kan man verkligen förändra sig själv väldiga.

Användarvisningsbild

Re: Sluta med Alkohol ??

Torgil  
#395068 Jag drack ingen alkohol innan 18 och sedan blev jag påkörd av bil och fick hjärnskakning som gjort att jag sedan dess är "förbjuden" att dricka och döda ännu mer hjärnceller. De tog bort dryg deciliter av hjärnan på sjukhuset. Så jag har medicinska skäl till att inte dricka och det jag kan undra över är om jag inte blivit medbjuden och kanske missat trevlig och bra tillfälle genom åren därför att jag inte dricker?

Användarvisningsbild

Re: Sluta med Alkohol ??

Vardon  
#395083 Om du missat något trevligt för att du inte dricker så var det nog inte så trevligt och troligen missade du inget heller.

Avatar Fallback

Re: Sluta med Alkohol ??

Hema  
#395114 Man kan tacka ja till festen o sedan dricka alkoholfritt och säger man inget kommer man oftast undan med det. Men säger man att inte dricker kan man bli placerad som en torris. Bland det värsta socialt är att på något sätt kritisera något centralt i det sociala umgänget. Och på en fest är det tyvärr oftast just alkoholen.

Avatar Fallback

Re: Sv: Sluta med Alkohol ??

stefanm  
#395179
Hema skrev:Man kan tacka ja till festen o sedan dricka alkoholfritt och säger man inget kommer man oftast undan med det. Men säger man att inte dricker kan man bli placerad som en torris. Bland det värsta socialt är att på något sätt kritisera något centralt i det sociala umgänget. Och på en fest är det tyvärr oftast just alkoholen.


Huvudet på spiken!
På de fester jag har varit på med människor jag inte känner brukar jag alltid måsta förklara och försvara varför jag inte dricker. Samma sak för min fru som oftast avstår även om hon inte har medicinska skäl. Det tjatas och trugas kvällen lång för att man "kan väl dricka litegrann".
Jag undrar om det beror på att de som dricker på något sätt känner att jag ifrågasätter deras val att dricka eller att de tycker att det är jobbigt att det finns någon där som ser, uppfattar och minns allt som sägs och görs. Jag var precis likadan när jag drack och i mitt fall handlade det om att jag ofta fick ångest dagen efter även om jag inte hade gjort något att må dåligt över under kvällen. Då kändes det av någon anledning bättre om det inte varit en massa nyktra människor där.
Jag håller med om att man kommer undan bra med att dricka alkoholfritt. Många har blivit förvånade när jag i slutet av kvällen har satt mig i bilen för att köra iväg eftersom de har trott att jag är i samma tillstånd som dem. Kan tipsa om staropramens alkoholfria öl, det är den jag har testat som smakar mest som vanlig öl och jag har testat ganska många sorter

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).