Motorsåg och handhållet

Sågjättarna jagar piratsågar

22 inlägg 9668 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

Mange  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#349041 AMV testar inte konsekvent sågar likt det gjordes förr genom SMP.
Detta är lite trist för dessa test som SMP gjorde lade grunden för mångas sågköp på olika sätt.
Dessa tester kunde sammanställas och påsåvis kunde sågar och dess märken jämföras och kontrolleras att de höll viss standard.

Husqvarna motorsågar
Användarvisningsbild

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

totte  
#349043 Det är ändock bra, men frågan är om det går att hantera marknaden när den ser ut som den gör. En oseriös importör köper hem tusen sågar, säljer och innan den har hunnit testas så är det sålt och sen förbjuds modellen. Nån importör som kan ta ansvar och återta felaktiga sågar finns förstås inte att hitta. Sen kan tusen nya sågar tas hem nu under ett annat namn på både firma och såg.

Hursom så kan det förhoppningsvis strama upp det lite hos de större varuhusen, Jula, Biltema, Jem & Fix, Clas O, m fl som säljer billiga sågar under eget varumärke.

Användarvisningsbild

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

Mange  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#349044 Förr skulle de testas av SMP innan försäljning. Det var väl inte 100% som följde detta, men det gav köpare som var intresserade möjlighet att göra betydligt bättre sågköp. Inte bara säkerhetsmässigt men även vikt, effekt och kvalité kunde till stor del förutsägas.
Visst var det inte alltid lätt men ur konsumentsynpunkt var det betydligt bättre och nånting man kan fundera på att återinföra.

Nu är det poppis o sälja i "eget" varumärke, men kollar man upp lite är det minsann inte så olika sågar och säkert inte olika fabrikörer.

Avatar Fallback

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

ostnordväst  
#349054 tror det är jonsered som bjuder 1500 för din gamla fungerande såg i inbyte till en ny av viss modell.köp den billigaste på marknaden och byt in

Användarvisningsbild

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

th  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#349062 Det är nog ingen bra affär,. man brukar kunna få någon tusenlapp i rabatt på de dyrare sågarna utan att ha något att byta in.

Användarvisningsbild

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

totte  
#349072 Skulle tro att dom blir väldigt vrånga med rabatter, service eller lite "extra godis" om du kommer och vill byta in ett sånt där nytillverkat vrak. Gissar att din relation till den handlaren är förstörd för överskådlig framtid.

Avatar Fallback

Re: Sågjättarna jagar piratsågar

axwell  
#349082
ostnordväst skrev:tror det är jonsered som bjuder 1500 för din gamla fungerande såg i inbyte till en ny av viss modell.köp den billigaste på marknaden och byt in


Mest troligt blir det då rekommenderat pris på alla prylar.

Med hur drabbar det den enskilde ÅF:n, generalagenten står väl för merparten av 1500 kr :?:

Med LRF-avtal brukar det vara lite lättare att få vettigt betalt för inbyte av bil, 8-10 % på extraprylar, 8-12 % lägre pris på bilen och bonus dessutom.
Generalagenten sägs stå för prissänkningen, handlaren prutar ingenting, nån hake finns det troligen.
Mot slutet av nymodellsässongen kommer det kampanjpaket och då blir det nästan meningslöst med avtalet om man inte behöver en specifikt utrustad bil .

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).