Skogsfastigheter

Ständiga inbrott - vad göra?

17 inlägg 8668 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Ständiga inbrott - vad göra?

Zixten  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#347307 Lite bra kameror så kan ni kanske få bra bilder på vandalerna...
Min gissning är att det kan vara ungdomar som är ute och busar, om min gissning stämmer så kanske ni till och med känner igen dom som gör inbrott i ert hus....

När det gäller innovativa larm har jag funderat på att man skulle ha en högtalare som skriker ut "Vad i helvete gör ni, stick härifrån" när man passerar dörren in.... Med lite tur tror dom då att det finns någon i huset och sticker... Kombinerar man då detta med att tände upp lite lampor i kåken så kanske det ger bra skrämseleffekt, alternativet är ju som sagts innan, en stor mistlur.

Vidare har jag funderat på att man skulle installera en färgspruta i dörrposten,, som sprutar ner inbrottstjuven med DNAmärkt färg, gärna självlysande och svårt att tvätta bort.
Borde vara lätt för polisen att identifiera den som gjort inbrott.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Ständiga inbrott - vad göra?

Vardon  
#347322 En liten tanke som slog mig istället för att stänga ute folk kanske man ska försöka stänga in folk.

Det finns till exempel i städer pelare som går upp / ner på tid eller släpper igenom en buss. Så går larmet skickar man upp en sån och försöker låsa in bilen. Du lär säkert bli anmäld för ett egenmäktigt förfarande men det kanske det kan vara värt.



Det kräver dock att du kan ha dike / skog / sten runt så man inte kommer ut någon annanstans. Fördelen är väl att du köper tid och har du fått en bil kvar på tomten så finns det fler spår att säkra.

Alternativt göra ett dike. Gå upp till gården, få igång traktorn och få dit en körplåt. Skruvar man tex ur en rotor ur fördelaren, en gömd bränslekran på maskinen så är den ganska jobbig att få igång för nån med dolda avsikter och jag inbillar mig att de flesta tjuvar är lata.

Bara en infallsvinkel

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).