Skogsfastigheter

Tips för att tvinga fram försäljning

37 inlägg 18025 visningar 14 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

surjämten  
#335509 Vilken tur att skogsforum finns!
Har varit bortrest några dagar och kommer tillbaka och får ta del av denna ovanliga typ av tråd.
Har jobbat med människor i hela mitt liv o ibland stött på tankebanor som jag inte kunnat förstå.
Härligt att se forumet reagera och kanske fungera som mentor/rådgivare åt trådstartaren.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

jannee  
#335515 Utsikten över MINA ägor är väldigt fin för husägaren - tacka f*n för att avundsjukan lyser i dina ögon Kalleskog.
Hur skulle du själv reagera om nu husägaren kommer och ger ett bud på din fastighet - eftersom han har så bra utsikt över sina kommande ägor :mrgreen:
Bjud honom dubbla eller tredubbla marknadsvärdet eftersom nu huset inte är värt 1% av din mark = måste vara en spottstyver för dig - rikeknös :grin:
Eller vänd på det hela - om nu huset vore ditt hur mycket måste du ha för att avyttra det till en hugad spekulant :?: .

Användarvisningsbild

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

Vardon  
#335516 Spontant blir jag inte riktigt klok på om du verkligen lagt ett seriöst bud med ett konstruktivt samtal innan.

Det är väl en bra början med ett rimligt pris. I samtalet försök även få reda på vad som får ägaren att stanna kvar, minnen, läget, annat? Det kan ge öppningar för kanske byte att du hjälper till och fixar något annat. Kan du hjälpa till med jakträtt etc andra saker som lockar.

Annars är väl alternativet att bli en pain in The ass granne. Vägar kan man bråka om i åratal, gödsel etc men det finns det bättre forum för. Tänk bara på att starta aldrig ett bråk med någon som har mer fritid än dig själv.

Spontant tror jag att det vore bättre du skapade en tråd först om varför dina bygglovsansökningar inte gick igenom och hur man ska ändra den för att få bygga själv. Finns nog mycket kunskap om det här på forumet och mer vilja att hjälpa med. Eller ta in en konsult som hjälper dig, kan bli billigare än att köpa ut nån som inte vill sälja.

Användarvisningsbild

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

Göt  
#335517
Kalleskog skrev:ÅsaNisse: nej jag är ingen stor husägare, faktum är att jag inte ens äger något hus... Jag ville bara illustrera att någon avundsjuka är det definitivt inte tal om med mitt tidigare inlägg. Anser du att kan per automatik är svagbegåvad om man äger något som är mer värt än någon annans? Var har jag nämnt något om rättigheter?

Göt: Om du känner att det är jobbigt att läsa tråden så kan du ju alltid låta bli...

Ord bind: tack för ett konstruktivt inlägg! Situationen är inte det minsta infekterad. Expropation känns omöjligt. Jag vill inte heller ta något från någon så billigt så möjligt utan vill betala marknadsmässigt och betalar gärna mer än så då det skulle gagna driften av fastigheten enormt.


I Klarspråk är det du frågar efter hur du skall kunna göra en människa illa så at han/ hon säljer sitt hus till dej. Det tycker jag är ett lågvattenmärke och tydligen begriper du det inte själv var problemet är. Det handlar nog inte om att vara svagbegåvad utom något mycket värre!!!

Avatar Fallback

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

åberg  
#335519 Förutom att vara trevlig kan du inget annat göra än att betala det pris som nuvarande ägare är villig att sälja för.

Vad är det som gör det så svårt att bygga en egen kåk?

Användarvisningsbild

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

Skogshuggarn  
#335539 "Money talks/rules", eller vad f-n man nu kan säga, men ett NEJ!, är alltid ett nej när det gäller försäljning, och det får man "vackert" finna sig i. Oavsett vad!.

Användarvisningsbild

Re: Tips för att tvinga fram försäljning

Kse  
#335550 Ja uttrycket "Money talks, bullshit walks" har väl sällan passat så bra.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).