Ny Teknik och Elektronik

Vätgasdriven Drönare

3 inlägg 3634 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vätgasdriven Drönare

Fredrik Reuter  
#330610 Drönare (multikopter) som drivs av Vätgas. Det kan bli verklighet senare i år då företaget Horizon planerar att börja släppa en produkt på deras prototyp. Prototypen är en sk quadkopter som drivs genom ett hybridsystem bestående av bränslecell med vätgas och lithiumjon batteri.

En stor fördel ska vara drifttiden. Prototypen på fem kilo kan vara i luften i hela 4 timmar. Lastar man den med en last på 1kg har den en flygtid på 2,5h. Det är 10 ggr bättre flygtid än dagens drönare som drivs med batterier.

Bränslecellerna är inbyggda i ramen på drönaren som är byggd på konventionellt sätt med kolfiberrör. 120 gram vätgas kan lagras på detta sätt och det räcker till 1,4kWh

Vad tror ni, framtid eller kraschlandning?

Tillverkarens sajt (Engelska): http://www.hus.sg/

Artikel i Nyteknik: http://www.nyteknik.se/popular_teknik/t ... 909650.ece





   TS
Avatar Fallback

Re: Vätgasdriven Drönare

Hema  
#330634 Jag gillar tanken, men mycket hänger på priset, samt hur tålig konstruktionen är. Den ser väldigt känslig ut, om den skulle slå i backen.

Avatar Fallback

Re: Vätgasdriven Drönare

Homo abies  
#331147 Finns bränsleceller till UAV i Canada www.energyor.com så det kommer att hända saker.. så fort priserna går ner lite men lipobatterier är ingen billig historia heller , de jag kollar på är på 22,2 v 13000 Mah går löst på 2700:-st och skall man flyga lite volym så lär det ju gå åt ett gäng...

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar