Skördare

valmet 901 elproblem

10 inlägg 7409 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

valmet 901 elproblem

scott  
#322069 hej,har problem med elen på min 901a .bytte en generator efter det så går det inte att starta den på startknapparna.det klickar i startrelä som sitter uppe på motorrumslådan.tänkte att det var jordfel men icke.var noga med att märka upp kablarna när jag demonterade den gamla generatorn.det går att starta med en skruvmejsel på startmotorn men då lyser laddningslamporna samt att varvräknaren inte fungerar.tacksam för svar :smile:



   TS
Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

JoTh  
#322193 Hej

Var länge sedan man felsökte laddning på någon 901'a, men de har ju funnit ett tag. Den första kom 1984 och modellen lever ju än i dag. Vad är det för årgång på skapelsen? Låter som den är till åren då det sitter startknappar och startrelä på motorrumlådan om det inte är något special "mickel". Vilket har stor betydelse på vart felet kan sitta. Är det ett analogt kombi-instrument från VDO och funkar det? Annars kan det sitta en digital signalomvandlare i motorrumslådan som säkringen har gått sönder till. Har även för mig att signalomvandlaren på vissa modeller i alla fall delade på spänningsmatningen till steggivare och har råkat ut för att en trasig/ kortsluten steggivare trots att de är frånkopplad i Maxin har förorsakat något strul med laddning och varvtal då säkringen till givarnas matning går ut via gemensam säkring i motorrumslådan. Men minnet sviktar då jag råkade ut för felet för ca 10 år sedan. Beroende på årsmodell En annan slamkrypare i alla fall på maskiner från 2000 talet och framåt är att det även sitter en termosäkring ca 1-2 dm från generatorn inuti kablage på signalsidan, är den uppbränd är det avbrott i kabeln, då fältar generatorn och laddning kan inte starta. Sitter ju även på de flesta modellerna två generator och varvtalet tas enbart från den ena. På vissa årgångar är det gemensam laddningslampa och på andra visar den i Maxi G1 eller G2 i symbolen om lampan felindikerar men maskinen går.

Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

scott  
#322304 hej. det är årsmodell 88.det var en kabel som var av mellan startrelä och generator.tack för svaret :smile:

   TS
Avatar Fallback

pendelaxel valmet 901

scott  
#323480 hej.när ska pendelaxeln slå i?tycker att min valmet 901 88- vickar upp sig för allra minsta utlägg på kran

   TS
Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

Anders Olsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#323606 Pendelaxeln ska vara låst när du står i arbetsläge och olåst i körläge.
På min maskin brukar man känna när pendelaxellåsningen släpper när man växlar till körläge efter att ha stått och arbetat upp träd en stund.
Det ska vara ström fram till ventilen vid hydraultanken när axeln är låst. Börja med mäta där.

Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

scott  
#324505 hej.pendelaxel lagad vilken skillnad :grin: :grin: nu är det nya problem går inte att köra kranen., det måste vara nåt som har hängt sig,kranen går fort så det är omöjligt att köra funderade på om det är någonting med hög o lågtryck men den ventilen köpte jag ny för ett par veckors sen.tacksam för svar :wink:

   TS
Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

samuel  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#324534 Är det alla funktioner? Om det inte är alla funktioner, kan det vara ips lådan.

Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

Anders Olsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#324602 Ja, hög/lågtryck borde inte påverka eftersom det är konstanttryckssystem på första generationens 901:a, så du har i stort sett fullt tryck så fort någon hydraulfunktion är aktiv.

IPS-lådan är misstänkt som sagt, börja med att justera den.

Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

scott  
#338509 hej ja då var det dags för lite problem med skördaren igen.den slår inte om för fram o back men styrningen går ,slår man om knappen för kranfunktion så fungerar höj o sänk men inte rotatorn då svänger den.har renoverat ips boxarna.vad kan det vara som spökar?tacksam för förslag :???:

   TS
Avatar Fallback

Re: valmet 901 elproblem

Anders Olsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#339396 Hej!

Det finns ett relä som heter K25 någonstans i hytten som växlar mellan kran och körläge. Det är väl nästan bara det som det kan vara fel på ifall maskinen svänger i både kran och körläge men höj och sänk bara funkar i kranläge.

Reläet kan även påverka fram/back antar jag. Alternativt behöver du justera IPS boxen för fram/back ifall du bytt plats på korten. Fram/Back fungerar tvärt om mot dom andra funktionerna vill jag minnas.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).