Skotare

Timberjack 1210

3 inlägg 3612 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Timberjack 1210

Alex  
#31432 Jag ska ev. köpa en Timberjack 1210 frân 1999, kommer inte ihâg serien. Är det nâgon som kan denna maskin?. Vad ska man kolla noga pâ när man gâr igenom maskinen?
Tackar övriga râd   TS
Avatar Fallback
Simba  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#31609 Hejsan är det en a eller b?
Har själv ingen direkt erfarenhet men en granne har en a-modell som han haft sen ny och han har då inte haft nå särskilda problem .A-modellen påminde ju mycket om mastern,clarklåda osv men med normal service ska det inte va nåt speciellt.Svagheterna är väl boggilagringarna om dom är dåligt smörjda under tidens gång,kolla ev glapp och byt lagringarna bums ifall det glappar,sen är logliftens kranpelare kända för att gå av,sen kan man fixa en del glapp i styrcylindertappar och midja med expandertappar.Motor och hydraulik är väl inte nå speciellt med.
Jo förresten B-modellen var visst utan clark alltså en helt vanlig hydostat 8)

Avatar Fallback
Alex  
#31655 Tack för tipsen Simba!!!: Jag ska kolla skotaren och sen fundera lite pâ om jag ska ta steget eller inte. Egentligen behöver jag en stor maskin men det finns inga stora begagnade skotare till salu här i Uruguay och det finns massor med virke att köra ut ifrân skogarna :( . Mina sparingar räcker till 340 tusen sek cif Montevideo , Slâ gärna en signal om du vet om en gammal maskin , gärna i bra bra skick.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).