Motorsåg och handhållet

Backade över röjsågen...

4 inlägg 3166 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Backade över röjsågen...

jaxho  
#309284 Jag skulle ju bara.. Hade varit och förröjt före en avverkning och var egentligen klar, men skulle bara finputsa runt en stickväg. Det är ju kul när det ser snyggt ut och man känner sig mera nöjd då. Det började skymma så det vart lite bråttom. Hmm...om jag flyttar traktorn ( en valmet 505) så kommer det bli lättare att se hur det skall bli. Sagt (tänkt) och gjort, av med 244:an å in i traktorn. Nu var det riktigt skymt så på med framlyset. Jajamen, det här kommer att bli bra. Fast, om man backar å provar hur kurvan funkar så är man ju alldeles säker. Japp, i med backen å iväg. Väldigt mörkt nu...nåja , jag vet ju att det är fritt bakåt och kan ju ana hur jag skall köra. Sådär, om jag tar ner de där småträden så blir det perfekt.
Ja, då är väl det lika bra att vända traktor så kan jag ta ner dom och sen är det ju bara att åka hem. Gör så och i traktorlyset ser jag röjsågen. Perfekt, ut ur traktorn å greppar sågen.
När jag skall dra igång den så märker jag att den inte är sig lik. Insikten slår mig som en tvåtumfyra. När jag vände så backade jag över sågen... dessutom med piggkedjor på traktorn :shock: . Nåväl, en gammal HQ 244r är väl inte så mycket att gråta över, men denna gick mycket bra. Den har knappt gått nåt pga Pappas ryggproblem.
Så därför undrar jag.
Har nån en trasig såg eller reservdelar? Det vore kul att få igång den igen. På bilden kan man se att aluplattan mot förgasaren är knäckt och kåporna har fått stryk. Annars verkar den helt oberörd.



   TS
Husqvarna motorsågar
Användarvisningsbild

Re: Backade över röjsågen...

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#309355 Hoff, fort går det.

Avatar Fallback

Re: Backade över röjsågen...

Hema  
#309383 Inte en helt ovanlig modell, blocket o tradera är din vän. Lycka till o tack för att du delade med dig av händelsen. :) Det finns en tråd "fadäser, hur dum får man bli" eller liknande, där fler missöden tas upp.

Avatar Fallback

Re: Backade över röjsågen...

jaxho  
#314574 Fixxat! Det verkar finnas ett intresse för gamla sågar, så jag köpte på chans grejorna via blocket. Faktiskt så dök dom upp i postlådan så nu råmar sågen som aldrig förr! :lol: :lol:
Dock så tycker jag att det är lite lite effekt på sågen (ähum) så jag funderar om man skulle prova med en Strands klinga. Den skall väl skära lite bättre.
Nån som provat?

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).