Skogsfastigheter

Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

98 inlägg 61707 visningar 13 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Jim_the_one  
#278331 Du får säga till om någon grannfastighet blir till salu =)

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

åberg  
#278387 Måste bara säga att det är upplyftande att läsa här. Jag vet inte alls vem Oden är men gläds ändå med dig. :smile:

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Oden  
#278470 Hej!
Kul att ni uppskattar mina trevande försök att smälta in i bymiljön! Är av naturen intresserad av människor å historien runt omkring det mesta. Fick med mig ned ett stort antal gamla fotografier ifrån förra seklets början på min gård plus flera bilder på människor som bodde å verkade i denna by.

Det visade sig att grannkvinnan som jag fick låna bilderna av dessutom gått i den gamla byskolan som jag förvärvat! Då känner man historiens vingslag iaf jag. Fick mig berättat om både lata som driftiga lärarinnor. Har installerat mig själv uppe i lärarinnans gamla tjänstebostad!

Dessutom har min granne visat på hur trädgården en gång i tiden varit utformad med köksträdgård plus att det en gång i tiden fanns minst 10 st ekonomibyggnader till på gården allt ifrån mangelstuga härbren till snickarboa. Byggnader som tyvärr fallit för tidens tand.

Måhända är det inte bara min inneboende charm som gjort att jag blivit väl mottagen? Kan också bero på att jag träffat en härlig kulla som varit med å förtrollat grannarna :mrgreen: .

Fortsättning följer.....

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278477 Jag tycker du skall öppna en blogg här på Skogsforum, Oden. Lite lättare att följa med för oss, och lite lättare att skriva också (tycker jag).

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

surjämten  
#278509 Hej Oden !

Jag tycker du genomfört något som många drömmer och pratar om och längtar efter.

Många är vi som bott eller vuxit upp på landet men som av olika anledningar hamnat i tätorter
där vi oftast blir kvar.
För mig är abstinensen värst under vår och höst.

Det beslut du tagit imponerar!

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278511 Inget att be för surjämten, Köp Skog NU! Så kanske du blir "gladjämten"! :D

Användarvisningsbild

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framti

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#278512
Mangan skrev:Jag tycker du skall öppna en blogg här på Skogsforum, Oden. Lite lättare att följa med för oss, och lite lättare att skriva också (tycker jag).


Kan bara hålla med! Helt missat den här tråden ända tills idag! Såg den nog som en "värderingstråd" men fick läsa en intressant historia som man gärna vill fortsätta följa utvecklingen av! :smile:

(för övrigt lättare lägga upp bilder i bloggen än i trådarna..)

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Oden  
#279075 Hej !

Tack för responsen! Vet knappt vad en blogg är :oops: !.... :grin:

Var återigen på gården den helgen som var! Tok körde med motorsågen på fredagen. Mest sly men en hel del med mindre träd fick falla för Stihlen! Måste ta tag i min pågående renovering av röjsågarna...!
Annars kommer ryggen börja protestera. Har öppnat upp runt den lilla dammen där slyt har tagit sig ända ned i vattnet. Dessutom glesat ut bland 20-25 åriga björkar som står intill byvägen/infarten så att det ser mer inbjudande ut för de som passerar. Har närmare 1ha fd åker som växt igen närmast byvägen. Mest asp plus sälg/vide som invaderat detta område.

Tänkte inte tokavverka detta område utan mer öppna upp så att det blir mer luftigt. Inte heller eftersträvar jag en monokultur. Sälgen kommer att sparas i mindre dungar då den är ett viktigt inslag i faunan. La märke till hur humlorna älskade dem :mrgreen: .
Långtidsplanen fö för detta område är att ha den som brännvedsuttag då den ligger ett stenkast ifrån boendet.

Efterföljande dag så fick jag hjälp av min käresta Kullan att släpa ihop riset till lämpliga högar som min trevliga granne kommer att hämta vid tillfälle. Tur för mig att han eldar med flis :mrgreen: !

Fortsättning följer.....

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Oden  
#286055 Hej igen!

Skall vid tillfälle sätta in mig vad en blogg är!
Hoppas ni står ut med att jag skriver här?

Har under försommaren farit upp minst 2ggr per månad helger. Röjt runt husen fixat med bohag å försökt ställa huset iordning.

Fått mkt värdefull hjälp av en granne att få igång vatten till huset då han hjälpt tidigare ägare med detta.
Visade sig att vattnet smakade mer än gott! Är inte van vid detta från mitt ordinarie boende.

Har nu efter 2 veckors semester på gården börjat komma ikapp med den vanliga skötseln bla gräsklippningen som tyvärr kräver en stor arbetsinsats trots åkgräsklippare. Ca 6000 kvm som bör klippas då det finns gott om sork... Även påbörjat anlägga en köksträdgård. Med anlägga menar jag i det stadiet ta bort grässvålen å gräva runt i jorden. Till min hjälp har jag som tur min lilla grävare :)!

Första veckan på semestern startade jag upp för att bygga bjälklag i det gamla stallet. Där jag tänkte ha vedförrådet. Tyvärr stötte jag på patrull där när jag upptäckte att stallet har satt sig på mitten. Blir till att domkrafta upp mittsektionen först!

Mina söner har precis varit på besök över natten. Den äldsta fann sig snabbt i tystnaden å lugnet medans yngstingen snabbt vart rastlös å längtade hemåt till snabbare internet å mer liv!!

Sitter för stunden inne i huset å trycker efter att ha blivit biten otaliga ggr av bromsarna medans jag klippte gräset :(!!

Har vid ett flertal ggr varit ute på markerna å inspekterat skogen försökt bedöma hur mkt jobb det finns.
Å det är mkt så mkt att jag känner att det inte är något att stressa upp sig för! Det får ta den tid det tar!

Inväntar att min käresta kullan skall komma på besök så att jag får beklaga mig över mina bromsbett :)!!

Ha en trevlig sommar!

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

surjämten  
#286091 Kloka ord!
Stressa upp sig för sitt skogsägande ska man inte göra. Man ska inte jobba mera än att det är kul. Det som nog har prio ett för oss i norr är att ta hand om ev. granar som blåst omkull.
Upptäckte förra veckan ett tiotal barkborreangripna granar. Det var inte storm som var orsaken utan snöbrott för några år sedan.
Roligt att läsa om ditt projekt!

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

dåren  
#293252 håller med i skaran
mycket roligt att du lyckades å köpa stället

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Oden  
#293348 Hej!

Upptäckte att det var länge sedan jag skrev något här! Bäst att jag skriver något så att ni inte tror att jag "gett upp" :grin: !

Trivs bara bättre och bättre. Tyvärr kräver det vanliga livet att jag mestadels tillbringar tiden med att jobba på min ordinarie bostadsort. Men far norrut ungefär varannan helg.

Har fått otroligt mycket hjälp av min kanongranne han har vid två tillfällen hjälpt mig att reparera min minigrävare då jag tyvärr är ganska oteknisk vad det gäller att mecka om det inte uppenbara fel.... Sedan har han fått dra upp mig ur leran med sin skotare när jag gick ned mig i mitt sommarprojekt. Att rensa gårdsdammen ifrån gammalt växtmatriel och vass.
Nu är dammen klar med sandstrand å allt pölen är nog mellan 1200-1500 kvm. Nästa år kanske det blir någon slags firrar oxå?

Känns nästan som jag blivit helt accepterad av grannen IOM att jag tom fick låna hans traktor förra helgen!!!!

Fick besök av Stora Enso i veckan kom överens om markberedning på mina kalhyggen. Så nästa år har jag att göra vad det gäller plantering!! Blir till att fundera på vilka trädsorter på de olika områdena.

Har ursäktat mig inför grannen att jag inte gjort mer än vad jag gjort!
Svaret jag brukar få är ( Men tok! Du har ju gjort mer än vad som skett på den här gården på 30 år!!) Och han verkar mena det. Tror att det uppskattas att jag börjat öppna upp landskapet. Från att vara helt igenslyat så börjar man kunna se sig omkring....

Mvh Oden.

Fortsättning följer......

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

jannee  
#293350 Gu va bra det skulle kunna bli om alla vore som Oden. Lycka till med ditt projekt.

Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

Oden  
#305770 Hej igen!

Tack för de värmande orden jannee!

Har tyvärr inte hänt mkt de senaste 2 månaderna på gården :oops: ! Mest pga mkt jobb på hemmaplan. Helger har använts till att utföra jobb hemmavid. Dessutom kräver kärleken sin tribut. :grin:

Har bara hunnit med tre resor. Njutit av stillheten och tystnaden... Helt underbart!
Umgåtts med grannarna bjudit och blivit bjuden på god mat och gott sällskap.

Förra helgens tur vart en glad överraskning. Såg att vattennivån stigit med ca 1 meter i dammen. Kändes riktigt bra med tanke på att jag var lite orolig att jag förstört ler botten när jag höll på att rensa dammen under sommaren/hösten. Sedan fick jag och kärestan med oss varsin gran hem från den egna skogen.

Markberedningen har tydligen gjorts men inte på hela den planerade ytan pga det myckna regnandet. Ca 60 % är gjort. Kanske tur det med tanke på att det skall planteras oxå!

Om Gud vill å kärra håller kommer vi att fira Nyår på gården tillsammans med grannarna :smile: ! Någonting jag verkligen ser fram emot.

God Jul o Gott Nytt År

Fortsättning följer........

   TS
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet tänkt boende i framtiden.

stektlök  
#305778 Rolig läsning

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).