Skogsfastigheter

Tidningen Skogen - prenumerationskampanj

61 inlägg 32266 visningar 8 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Tidningen Skogen - virkespriser

Bertilsson  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#279851
Bengt Ek skrev:...... så vi får nog söka bättre förklaringar till det svaga gensvaret.
Leta i er närmaste omgivning.

Bengt Ek skrev: Att det är känsligt är självklart, men en annan förklaring är säkert att större påslag ofta inte presenteras som tillägg ovanpå prislistan. Affären görs i stället upp i t ex rotnetto, en rökridå som kan vara svår att ta sig igenom både som säljare och som tidning.
Detta förhållande delar jag samma syn omkring.
De skogsägare som tror att de är goda förhandlare vill inte direkt ändra dagens felaktiga presentation omkring virkespriser. Följden blir dock att alla förhandlar på en för låg prisnivå och bristerna som fortsätter förstör branschen.
- Fler artiklar om dessa missförhållande behövs. Inte ens Södra uppträder på sunt sätt.

Bengt Ek skrev: En lite mer pessimistisk gissning vore att för få skogsägare på allvar tycker att det är ett problem att engagera sig i.
Då måste Skogen som tidning presentera fakta och inte "avrundade" förhållande på fel nivå på sitt uppslag om vireksmarknad.

Bengt Ek skrev: Men jag hoppas att det är som man brukar påstå: Trägen vinner. Jag tar fortfarande tacksamt emot konkreta exempel på tvåprismarknaden.
Det borde var så, men några år av synpunkter från mig genom direktkontakter omkring pristesterna har knappast gett ett tuppfjät mot förändring. Skaka ut något ur er egna kostym.

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).