Sågtimmer

Hur få bra betalt för talltimmer?

18 inlägg 14206 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild
halvproffs  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#27574 Från början var det nog att man tog tillvara på stocken så mycket som möjligt =lite spill. Det är bara att såga efter stockens avsmalning. Man fräser eller hyvlar spår (not) och lägger i lösa lister (fjäder). När man lägger in en sådant golv ändvänder man varannan golvplanka. Har själv sådant golv hemma, lät det ligga på tork ca ett år på plats innan jag slog ihop det. Det är också ca 150 åriga furor som jag gjort golvet av och det är mycket kärna så det rör sig minimalt.

Användarvisningsbild
halvproffs  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#27664 Tänkte ta ett till exempel som inte kräver så mycket maskiner.Såga okantade brädor av talltimret ca 16mm tjocka,helst obarkat då barkmaskinerna ger fula sår i kanten. Handbarka, stabblägg, torka ,hyvla ned dom till 13mm. Sälj dom för 150kr m2. Räkna ut själva hur mycket värdeökningen är för det 150 åriga timret. :lol:

Avatar Fallback
m_guld  
#27690
halvproffs skrev:Tänkte ta ett till exempel som inte kräver så mycket maskiner.Såga okantade brädor av talltimret ca 16mm tjocka,helst obarkat då barkmaskinerna ger fula sår i kanten. Handbarka, stabblägg, torka ,hyvla ned dom till 13mm. Sälj dom för 150kr m2. Räkna ut själva hur mycket värdeökningen är för det 150 åriga timret. :lol:


Ja det är ju lite jobb men man har ju bra betalt :)

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).