Socialt (mer om oss)

Var gjorde ni lumpen?

78 inlägg 39957 visningar 27 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

axwell  
#266140 Jobbade som telekontrollant vid flyggyrotillverkning, på första repmötet sade ett befäl, "Telekontrollant, så bra dig kan vi ha användning av."
Jobbet hade ingenting gemensamt med att koppla in sig på privatpersoners telefonledningar.

Elmia
Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

anersimyra  
#266141
Husqy346 skrev:Ing1 i södertälje Jag var depå värnpliktig och fick göra det som inte de högre bataljonerna tog hand om bla flyttkarl , maskinkörning mm.
När jag hamna på ÖS var bästa tiden då jag fick köra hjullastare och lastbil inom regementets områden, fast jag varken hade förarbevis på maskin eller körkort på lastbilen dock c utbildning men gjorde en simpel tabbe på uppkörningen inne i stan så därav blev det inget körkort .
Bästa av allt var att min värnpliktstid var över 10 mån så därav slapp man Repövning sedan .
Vilket år var det här ?.. :smile:

Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

Husqy346  
#266143 anersimyra jag gjorde värnplikten 97-98 bara två år senare så lades stora delar av Ing1 ner jag tror inte ens swed int finns kvar där numera .
Jag kommer ihåg att ös befälet kallades för greven en störtskön människa

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

Skogshuggarninorr35  
#266144 Pjäsman på Haubitz 77, A9 i Kristinehamn 96. Skulle gjort lumpen 95 egentligen men fick uppskov pga svetsutbildningen.

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

totte  
#266145 Malaj på Ing2 i Eksjö, 71-72. Körcentralen, körde bil, lastbil, terrängbrandbil, hjullastare och väghyvel. Tog trafikkort, dåtidens motsvarighet till CE-behörighet plus taxi.

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

anersimyra  
#266146
Husqy346 skrev:anersimyra jag gjorde värnplikten 97-98 bara två år senare så lades stora delar av Ing1 ner jag tror inte ens swed int finns kvar där numera .
Jag kommer ihåg att ös befälet kallades för greven en störtskön människa
Ja ok, det var långt efter "min tid". Där fanns ju en och annan "stjärna", galningar och fyllon. Men de äldre stammisarna var mestadels jävligt hyggliga. På ett repmöte hotade vi kvartersmäster med " kopiösa mängder stryk ". Hotet möttes av ett asgarv, mäster var lika packad själv.. :lol: :lol: Självklart bad vi skamset om ursäkt ändå. Jag tyckte värnplikten var riktigt jävla kul, hela tiden.. :grin: :grin:

Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

Enstaberga  
#266149 S1, Enköping 90-91. Trevligt folk att tjänstgöra med men infödingarna var kyliga liksom staden. Blåste jämt vill jag minnas, och regnade, och blåste.. Lärde mig dock under denna korta tid det mesta som jag nu i livet använder.. Kamratskap, kompromisser, ansvar, konsekvenser och lite jävlar anamma.. Synd att värnplikten och försvaret nu är nedlagt. Klyschan "pojkar blir män" var inte helt fel, åtminstone inte i mitt fall..

Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

jannee  
#266151 Underbefäl på Ing 2 Eksjö 70 - 71. Gjorde inte många knop dagtid, desto mer nattetid, hade ständig nattpermis, var inte så vanligt på den tiden, muckade ändå som Furir. Inga repmöten p.g.a. mitt förvärvsarbete.
Brudarna i Eksjö och Nässjö var inte att förakta, är i princip mina bästa minnen, allt det andra var eller blev enformigt. Först skulle vi underbefäl lära oss, nästa steg var att utbilda kommande grupper för att i senare skede genomföra helt meningslösa övningar.
Man blev med tiden specialist på att inget göra trots att det såg ut som om man hade full sysselsättning. I mitt tycke ett helt bortkastat år som jag ändå inte vill ha ogjort.

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

totte  
#266155 Sedär, en Ing2:are till, ryckte ut det året jag ryckte in.

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

Blue  
#266161 Strftrp på PB8 i Hässleholm -95-96, flyttade alla möjliga maskiner och stridsfordon med lastbil och trailer i tio månader.
Vår kapten hade inte mycket till övers för att leka krig så vi deltog bara i en övning under hela tiden jag låg inne. Vi var oftast med på övningarna för att sopa ihop resterna efter stridsvagns killarnas körövningar...

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

Hammaren  
#266162 I-13 Falun, 89-90 PV-Grpchef tillika skytt på pjäsen, fick äran att dra iväg 32 fullbumpor under
perioden, fällde några tallar på skjutfältet i Älvdalen, gick betydligt snabbare än nu med sågen :lol:

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

rokon  
#266164 Underrättelsedetaljen F21 Kalax Luleå 1972-73. Dörren skulle alltid hållas låst och vi beväringar hade rätt att neka alla utom Översten att gå in, om vi kände för det. Vi var ju spaningsflotilj bland annat, Mycket med framkallning av flygfilm, mörkrumsarbete, kopiering, förstorning av bilder, kaffedrickande.
Vår chef var orginalet fotografen "svärolle", som tillika var civilanställd.

Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#266166
totte skrev:Malaj på Ing2 i Eksjö, 71-72. Körcentralen, körde bil, lastbil, terrängbrandbil, hjullastare och väghyvel. Tog trafikkort, dåtidens motsvarighet till CE-behörighet plus taxi.


Sedär, en malajkompis! :) Ryckte in med fordonsförarna, tror de kallades g-skallar. Nå efter mina fyra veckor i kängor,varav tre i tält, var det lågskor för hela slanten. Hade genom kontakt från en äldre hackerkompis, fått den åtråvärda befattningen att hantera regementets register över nuvarande och förutvarande. officerare, fört i Filemaker Pro på Macintosh med inbyggd skärm. Det var inte det händelserikaste året i mitt liv... Sov hemma ganska ofta.

Jag tror ärligt att jag inte var tillräckligt mogen för lumpen då, just fyllt 18. Ibland har jag undrat vad en 10 år äldre Mangan hade trivts med i lumpen

KA2 i Karlskrona, 89-90.

Avatar Fallback

Re: Var gjorde ni lumpen?

prodilass  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#266172 Var på Ing 3 i Boden sedan Fo 67 i Kalix -96 var på mob sidan fick mest köra lastbil och tömma inventera förråd vad mycke förråd och prylar det fans ute i skogarna,
Häftigaste prylen jag såg var en gammal 22 mm luftvärns kulspruta som drogs med häst,en satt på den som skytt och en fick veva pipan upp och ner plus snurra runt.
På Fo 67 var det rätt så soft jämfört med Ing 3

Användarvisningsbild

Re: Var gjorde ni lumpen?

totte  
#266176 Mangan:

Jaha Karlskrona, då vet du hur det känns när det blåser.

Jag var ju lite äldre, men av nån anledning tyckte en psykolog vid mösntringen att jag inte var lämplig i stridande förband, vet egentligen inte varför, hade inga vapenvägraridéer eller nåt sånt. Så jag blev "ärkemalaj", som vi kallade oss som ryckt in som handräckningsvärnpliktig, som det ju hette officiellt.

Filemaker Pro och lilla Mac-skåpet, kära gamla kompisar.

En kul grej, den gamle fanjunkarn, Ekvall, som förestod malajplutonen var gammal skyttemästare, och utbildade oss grundligt i prickskytte, vilket vissa år ledde till att malajplutonen tog fler skyttemärken än resten av regementet, till en del befäls ytterst stora förtrytelse. Hygglig gubbe, rätt tuff, men rättvis och rejäl.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).