Skogsröjning

Slyröjning

5 inlägg 6418 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Slyröjning

MLU  
#254399 Har hört att en del använder sax istället för röjsåg när man skall röja sly som växer tätt inpå gran/tall plantor för att undvika att skada plantorna med sågen. Är det någon som kan ge förslag på lämplig sax?

Tack på förhand,

/MLU   TS
Stihl Motorsågar och Röjsågar
Avatar Fallback

Re: Slyröjning

rokon  
#254402 En sekatör som matar fram i steg så man orkar mer, liten som man kan ha i fickan, de finns modell av plast med stålskär.

Avatar Fallback

Re: Slyröjning

rokon  
#254405 Det kallas visst sekatör av mothållsmodell med ett skär som matar fram i tre steg, den jag har är av plast med tunnt stålskär. Den jag har liknar Biltemas i denna test http://smartson.se/index.aspx?id=42555 Biltema 14-0004 - Bästa budgetval
Vad som skiljer på min är att den är i plast, blir ej kall, mothållet är rakt samt att bygel för handen saknas. Det var länge sedan jag köpte den, skickade efter flera stycken för att kapa tunna träribbor med rent skär inom finsnickeri. Nu får de tjänstgöra i skogen ibland. Så vart "min modell" kan köpas vet jag ej. Kan vara bra om man vill få lite fason på dubbeltoppar och så.

Avatar Fallback

Re: Slyröjning

j-eg63  
#274183 En sax som skulle fungera :grin: http://www.fiskars.se/Tradgard/Produkte ... h-sidoskar

Avatar Fallback

Re: Slyröjning

haggloader  
#274193 Annars funkar det ganska bra med en bultsax.
Jag tog bort större grenar i häcken med den.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).