Skogsfastigheter

Vad göra med grusgropen?

35 inlägg 20890 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Vad göra med grusgropen?

ruth  
#229699
Rickardrr skrev:så får man då rakt inte göra utan någon form av medgivande! kanske fått det av tidigare ägare?
det gäller att välja sina strider och du får tänka på vad du kan förlora på dålig grannsämja även fast dom gör fel(men ser det inte själv uppenbart) Finns även en terränglag att ta hänsyn till;)


Tidigare ägare var min pappa och varken han, min mamma el övr syskon har något minne av att de medgivit att grannen får bygga väg från sin tomt och ned i grusgropen. Varför skulle man medge det då vi inte har användning för någon väg från hennes stall och ned där? Det faller på sin egen orimlighet.

Enligt tanten så byggde hon vägen år 2007 så det är inte så länge sedan. Hon påstår givetvis att hon fått tillåtelse och dessutom säger hon att hon inte tagit bort någon tallplant när hon byggde vägen.

Sen om man bygger väg på annans mark, så borde man verkligen ta det skriftligt med markägare. Jag skulle helst vilja ha bort vägen men vill inte lägga pengar på det. Jag äger ingen traktor så jag kan inte göra det själv.

Jag har i alla fall mailet kommunen ang efterarbetet i gropen och matjorden, och de säger att beslutet att det är godkänt går inte överklaga så nu får jag bära jorden till grusgropen bäst jag vill.

   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Vad göra med grusgropen?

ruth  
#238561 Jag kontaktade Reaxer i Östersund som köpt upp jämtfrakt och sa att de fuskat när de lagt igen gropen och undrade om de kunde hjälpa mig och göra detta gratis, dvs flytta jorden 50m.

De ringde upp och sa att de skulle kolla på det, de skickade ut en gubbe som sa att de inte orkade/ville hjälpa mig för de måste ta dit en grävmaskin. Han tyckte jag skullle glömma bort att jag hade grusgropen och ägna mig åt nåt annat. Han sa också att de inte fuskat utan att det absolut inte skulle ligga någon gjord på marken för då växer det gräs som kväver tallplanten. Nu växer det ändå ingenting i botten av gropen. Enorma mängder matjord måste ju ha förts bort en gång i tiden.

Idag tog jag dit en granne för ett utlåtande och offert, och han sa att det kommer att ta 4 timmar att flytta jorden från där den ligger och jag vet inte om jag vill bekosta det då jag tycker jämtfrakt har fuskat. De fuskade med planteringen också och fick komma dit och sätta om planten.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Vad göra med grusgropen?

JensSkoog  
#238608 Det här måste jag vite hur går! Här är mycket gammal skit å få ordning på.

Avatar Fallback

Re: Vad göra med grusgropen?

dwurg  
#238635 Finns det ingen möjlighet att byta bort grusgropen mot lämplig åkerplätt i närheten ?

Avatar Fallback

Re: Vad göra med grusgropen?

ruth  
#238639
dwurg skrev:Finns det ingen möjlighet att byta bort grusgropen mot lämplig åkerplätt i närheten ?


Du menar för att få mer betesmark själv? Jag tror inte det är ett bra alternativ för då skulle jag behöva gå väldigt långt för att hälsa på djuren. Grusgropen ligger ju precis bakom mitt boningshus, och byter jag bort det så kanske de börjar bygga hus i gropen och hur kul är det med grannar egentligen? Jag vill ha dem så långt bort som möjligt.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).