Skogsfastigheter

Den perfekta skogsbruksplanen

32 inlägg 22468 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Den perfekta skogsbruksplanen

Braxsele  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#135180 Intressant läsning, jag håller på med samma sak och har sedan i våras testat och finjusterat och tycker nu att utrustningen funkar så bra att man kan börja göra reklam och hitta andvändnings områden förutom dom vanliga såsom fastighetfoto. FLyger med en Hexakopter ifrån mikrokopter. Tar bilder åt alla möjliga olika företag, har bla fotograferat av Skogsnolia 2011 och runt hörnet så väntar fotografering av Stora Nolia i Umeå.

Jag har även gjort tester med ortofoto och ska tillsammans med Holmen fotografera av ett område i Bjurholms kommun med stormskador. Ska bli riktigt intressant och göra det jobbet. Bilderna blir riktigt bra och man kan kan komma ut och fotografera av ett område snabbt, enkelt och med hög kvalitet.

Smartplanes är ju en konkurrent med det är ändå roligt att läsa om denna nya teknik.

se mera på
http://www.airfoto.se
http://www.facebook.com/airfoto

Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Den perfekta skogsbruksplanen

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#228960 Det börjar hända en del på flygfotograferingen nu i takt med att UAV:s och digitalkamerorna utvecklas. Den stora draken Trimble har numera släppt två UAV:s med bra kameror, som borde göra det överkomligt med att ta ut volymberäkningar på växande skog. Upplösning ner till några cm utlovas :shock:
http://uas.trimble.com/ux5 och http://uas.trimble.com/specifications

Med dessa UAV:s kan man täcka ca 100 ha på en flygning (lite beroende på flyghöjd och överlappning). Sedan blir det ju en del efterbehandling för att få fram önskad data. Pris ca 400 lakan + moms för dessa UAV:s.
/Niklas

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).