Arbetskläder för skogen

Varselkläder.

34 inlägg 29317 visningar 7 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Varselkläder.

Hva235  
#226975
vetinte skrev:
betula-kolarn skrev:Det är ju lite lustigt annars att motorsågsljudet nästan lockar nyfikna att komma smygande på en.

De där har jag varigt med om en gång fast med röjsåg. Gick och röjde och skulle vända mig om och vips så stod där en jävla bärplockare inom räkhåll 😡 😡
Blev så jävla förbannad att jag klappade till honom 😡
Och uttalade %#&¤¤%#"!&/%¤.
Han kom sedan och drack kaffe med mig ibland :lol: :lol:

Va sarunu? :surp:

Användarvisningsbild

Re: Varselkläder.

Mettämies  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#227309
Palms skrev:
jmatsson skrev:Huggarjacka med varsel, EN 471,

http://www.skogma.se/Servlet?Servlet?page=11&anr=285150&sort=207

http://www.nimaab.se/se/article.php?id=6273&art=13600679
Varselklass 2 funkar ser det ut som.


Har nån här köpt HH jackan från Skogma? Förstår inte riktigt om det är en fodrad jacka eller en skaljacka...Jag tycker det är svårt att hitta nåt vettigt att ha på sig i röjskogen, vill ju ha så tunna kläder som möjligt så man inte storknar.


Blev ingen jacka från Skogma utan handlade lokalt, var in på Procurator i Sandviken för att kolla vad de hade att erbjuda och gick ut med två röda varseljackor!
http://www.procurator.se/pro/site_pro6/ ... &CurrLvl=3

Den i länken ovanför är kraftigare och kommer med all säkerhet att stå emot slitaget från grenar och torrkvist minst lika bra som en vanlig huggarjacka.
Sen köpte jag även en softshell jacka:
http://www.procurator.se/pro/site_pro6/ ... &CurrLvl=3

Får se hur den håller, recension kommer senare under säsongen.

Mycket kan man ju tycka om den snabba lagändringen miljöverket har lyckats med men fy tusan så bra man syns i en (helt ny) röd/orange varseljacka!
Väldigt lätt att se kollegan i röjskogen innan man hör dennes såg.

Användarvisningsbild

Re: Varselkläder.

Kse  
#227686 Ja man brukar ju skilja sig från mängden när man är på nån industrifirma, alla andra går ju i varselkläder. Numer köper jag också mest varsel, rätt vad det är så hamnar man på nått jobb där det klassas som industriområde och då är det bara att skaffa ny garderob.
Tanken med varselkläder är ju rätt men nog tycker man ju att det borde vara en något längre övergångsperiod så att iaf klädtillverkarna hänger med i svängarna.

Användarvisningsbild

Re: Varselkläder.

T Landström  
#227699 Jag håller med att det gått lite fort...
Men jag ställde ju frågan till AV och fick ju ett luddigt svar som man brukar få av myndigheter när dom inte har koll på läget...

Dom skrev i princip att arbetsgivaren kunde köpa varselkläder som inte var klassade enligt EN-471 till sina anställda...men arbetsgivaren var tvungen att kunna bevisa att dom är tillverkade och uppfyllde kraven...?!
Vilket jag tror att den nya jackorna från tex Stihl och Hva gör... Det är ju bara att mäta ytorna med reflexer och fluorescerade tyg...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).