Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Kina ATV

26 inlägg 36010 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Kina ATV

th  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#100024 Jag skrev ju att grejorna håller i många år :smile: Mobilen är bara 10 år gammal, Ericsson T28 med metallchassi och extern antenn som dessutom är utdragbar :-bd Funkar utmärkt för samtal och SMS, går att ringa med 3 sekunder efter spänningstillslag samt är definitivt okänslig för mobilvirus :grin:

Användarvisningsbild

Suzuki ATV - LRF edition

traktorz  
#100043
anersimyra skrev:Hej alla huggare! jag är i köpartagen på en atv med lunningsvagn,finns det en vettig kines? eller ska jag slå dom funderingarna ur hågen.Jag såg att polaris kommit med en ny prispressad maskin, 800 sportsman för 70 lappar ex moms,någon som vet något om den maskinen?
Mvh Anders Vilhelmsson


Vi kikade på en Suzuki ATV med vagn, bl.a. eftersom vi är medlemmar i LRF och att vi har haft goda erfarenheter av Suzukis motorer i olika fordon. Jag kör t.ex. en Suzuki MC.

Visserligen är en ATV mycket användbar, allt från snöröjning till vedgallringar. Men knappast för att ansluta tyngre jordbruksredskap, så valet för oss föll istället på en Kina-traktor med frontlastare och stor skopa samt ett grävaggregat. Vi ångrar inte vårt val och har haft traktorn i relativt bekymmersfria 15 månader. Vi skulle göra om samma köp idag, så vi är faktiskt över förväntan nöjda.

Ska du ut i skogen med en ATV och köra över stock och sten, så bör du utrusta den med hasplåtar för drivaxlarna. Berätta gärna vad du kommer fram till så småningom.

Bild

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

andas  
#100945 Hej,
Jag har kört och testat ganska många märken av atv:s och skulle nog framförallt överväga hur mycket maskinen ska rulla. Ska man använda den ganska regelbundet så är det definitivt värt att satsa på någon av det sex stora (yamaha, artic cat, polaris, honda, suzuki eller kawasaki). Många av de andra tillverkarna håller ok kvalité men skillnader märks ofta i detaljarbetet (det trilskas lite oftare) och plasten. Det är många provkörningar där vi haft med någon billigare maskin och plastkåporna är spräckta fast de andra maskinerna ser helt ok ut. Jag har ingen erfarenhet av hur "kineserna" håller över längre tid.

Vilken av de sex ovan man ska välja är i mitt tycke ganska oväsentligt i slutendan, men Polaris har sin gamla 500 till väldigt bra pris just nu och om man ska köra skog och inte leka för mycket räcket en 500:a mer än väl. Många märken har väldigt högt växlad lågväxel så ska man dra tunga lass så ska man även känna lite extra på denna. Generellt så är Artic Cat och Hondas hydrostatlåda väl lämpade ur denna synpunkt.

Ut och provkör och jämför lite så känner du ganska snart skillnaderna.

Edit: Glömde Can Am som förvisso gör bar maskiner, men enligt mig är mer lämpade för bus än arbete.

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

nvemdal  
#217730 Ny här... har ärvt en Kina maskin - Zhongyu ZY 650 ST ihop med en skogsfastighet på ca 30 ha.
Har provkört den under helgen, fick byta några slangar som läckte men annars gick den bra.
Jag har ambitionen att ta vara på vindfälle och köra in ved.

Är det någon som har erfarenhet av denna maskin och vad är lämpligt pris om jag skulle sälja?

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

Sune77  
#217740
nvemdal skrev:Ny här... har ärvt en Kina maskin - Zhongyu ZY 650 ST ihop med en skogsfastighet på ca 30 ha.
Har provkört den under helgen, fick byta några slangar som läckte men annars gick den bra.
Jag har ambitionen att ta vara på vindfälle och köra in ved.

Är det någon som har erfarenhet av denna maskin och vad är lämpligt pris om jag skulle sälja?


Ärligt så har jag aldrig hört talas om det Zhongyu :oops: men kolla på http://www.atvforum.se/Forum/index.php?action=forum där kan det finnas någon som vet något

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

Rolfnilsson400  
#217752 Kör en Kinamaskin (Jianshe Mountain Lion 400).
Fungerar utmärkt i skogen.
Jag räknade helt kallt med att den håller hälften så länge som en av de "fina" märkena.
Men det är helt ok då den kostade hälften.
Jämför samma saker.
Jag kan köpa en ny efter halva tiden jämfört med om jag köpt en dyr. På detta viset så håller jag mig mera uppdaterad på maskinutvecklingen.

Jag har handlat en del med Kina.
Du kan få precis den kvalitet som du vill ha, det är bara att specificera vad du förväntar dig och det kan levereras. Det är klart att om du förväntar dig toppkvalitet utan att specificera och betala för det blir du ofta besviken.
Vilken leverantör skulle leverera högre kvalitet än kunden önskar?

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

Sune77  
#217782 Det finns Kina atv maskiner som är nästan lika bra eller likvärdiga med märkes maskinerna. ( cectek ,cfmoto , Linahi ) , oftast så drar många slutsatsen att allt som kommer från kina är skit.
Det finns mycket skit men även en hel del tillverkare som är seriösa men som inte har ett känt namn därför är skit.
Jag är väldigt aktiv inom ATV/quad kretsar och kör både bana och i skogen väldigt mycket samt ut för en hel del reparationer åt andra.
inom min bekantskapskrets finns det ett 30 tal olika atv/quad maskiner och vad jag kan säga om man utgår från dom 30 i bedömningen och med folk jag träffat på diverse atv träffar så är mina rekommendationer för den som ska köpa atv

* en begagnad märkes maskin bättre än Cectek , cfmoto , Linhai ?

Nej !! cectek , cfmoto och från linhai 300 kubikaren och uppåt är bra maskiner jag har varit i kontakt med flera nöjda ägare av dom fabrikaten samt att jag har inte haft in fler Linhai maskiner än någon av dom kända märkena på reparation.
Köpa begagnat av ett känt märke är en större risk än att köpa på grund av att maskinen har gått en del och tog den förre ägaren hand om maskinen ? det kan bli dyra överaskningar.

Själv kör jag precis som ägaren till detta kontot Linhai och har så gjort i flera år.
jag har inte haft fler haverier än någon annan som jag kör ihop med den som har haft flest haverier och mest strul är en " no name "budget kina atv, en Polaris och två Honda under en period av 3 år av hård körning.
mina problem under samma period har varit en automat chocke , tändstift och stötdämpare, att jämnföra med Polarisens växellådshaveri samt stötdämpare och en hel del små skit samt Honda maskinerna som hade fel på löpande band hela tiden nästan tändspolar , autmomatchocke , bromsar , stötdämpare , tändningslås havererad 4WD.


Vad var det jag ville ha sagt med denna väggtext

Döm inte alla Kinamaskiner efter deras tillverkningsland det finns pärlor där med men dom får sitt rykte förstörda av " no name" massproduktionen.


Hälsningar Tobbe
genom Sune 77 s konto

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

tallen100  
#217815 Jo man ska ju ha tur med grejorna också även dom finare märkena kan ju va rena skiten om man har otur. :geek:

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

zeaflower  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#217865 Min erfarenhet på kines-quadar är att motorerna är det inget fel på utan problemen har funnit i ramar, stötdämparfästen, bromsar etc.

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

Simon.M  
#217893 Har en kompis som har en Kina maskin plasten på den verkar vara rena skiten skulle tro att den spricker så fort han kör på första sten eller träd i skogen. Men han har den som tur är inte i skogen :)

Avatar Fallback

Re: Kina ATV

Sune77  
#217992
zeaflower skrev:Min erfarenhet på kines-quadar är att motorerna är det inget fel på utan problemen har funnit i ramar, stötdämparfästen, bromsar etc.


Det jag tror Tobbe ville säga med det inlägg han gjorde på mitt konto var att det finns Kinamaskiner som är av dålig kvalitet och Kina maskiner med bra kvalitet, dom Kina maskinerna som är av bättre kvalitet är inte dom billigaste heller.
Jag har själv en Linhai som är en av dom som är av bra kvalitet och den har fått utstå en hel del under 5-6 år.
Den har varit med om skogskörning, buskörning :oops:, långresor , terrängkörning och har inga av dom symptomen du anger.

Tyvärr så hamnar dom seriösa tillverkarna i skuggan av horderna av " skräp " och får samma stämpel

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).