Skogsfastigheter

skifte med sjögräns

3 inlägg 3063 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

skifte med sjögräns

Kvistfri  
#197 hej hej........ Tänkte höra med forumet en fråga om egendom med sjögräns. Jag har sett att det finns olika varianter av skiften på läntmäteriets kartor, dels de skiften som går en bit ut i sjön, alltså inritat gräns ute i vattnet och sen så finns de som gränsen är inritad längs med strandlinjen. Ä det nån som vet hur detta funkar :? ja har ingen koll på detta, men ä det nån skillnad i fiskerätt, kan man köpa till en vattenremsa om man har gränsen inritad utmed strandlinjen.......... :? :? :?:

hälsar kvestfri



   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback
busen  
#205 Hej kvestfri !

Jag har själv noterat samma sak som du men då främst vad gäller sommarstugor. Det går mode i allt så tomter är avstyckade på många olika sätt. Gräns i vattenlinje, ute i sjön, en bit in på land osv.
Vad gäller fiskerätten så rekommenderar jag dig att kontakta ansvarig för fiskevårdsområdet. Man kan egentligen inte säga någonting om fiskerätten med ledning av kartan. Te.x har jag fiskerätt i en sjö pga gamla hemmansrättigheter som jag inte har marker i alls utan bolaget (stora) äger marken.
Att köpa till mark i sjön är säkert en mycket krånglig och kostsam historia.
Först skall utredas vem som äger marken du vill köpa och sedan skall lantmäteriet göra en förrättning och den är inte billig !

god fiskelycka !

Användarvisningsbild
Kvistfri  
#208 hej hej.......nej köp blir nog inte aktuellt, det drar lätt iväg. jag var mest nyfiken när jag satt och spanade in kartan. jag kanske kan kolla med lantmäteriverket, de om nån borde veta :wink:

hälsar kvestfri

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).