Skördare

Valmet / Komatsu med logmax?

3 inlägg 3928 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Valmet / Komatsu med logmax?

superspindel  
#183537 Undrar lite om det finns någon därute som kör 911.4 eller 5 med logmax 5000 och hur det fungerar i stort och med inställningar av aggregatet?
Hög driftsäkerhet?



   TS
Användarvisningsbild

Re: Valmet / Komatsu med logmax?

Mäki  
#183540 I tråden Filmer skördare så har Lindroth satt ut denna film.


Komatsu 911.5 Logmax 5000D

Användarvisningsbild

Re: Valmet / Komatsu med logmax?

kalhygge  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#183558 Så länge det handlar om Timmertekniks VUlådor, så äre samma grejjer som på 911.3 med Maxi (2004 å nyare asså), å den nya datorn MaxiXplorer på 901tx / 9xx.4/5

Man flyttar in aggregatdatorn MHC i hytten, sätter en (eller ev 2 om man ska ha ackumulering) liten svart låda i hytten, mellan MHC och Logmaxxet som ett interface.

Många funktioner i Maxi blir då inaktuella, då Logmax inte har massa onödigt krafs som proptryck till hjul knivar etc, men man kan fortfarande se funktionerna i datorn - alltså måste man lära sej vad som funkar o inte.
Det e ju ingen raketforskning precis, utan rätt enkelt, om man vet hur agg är uppbyggt.

En del andra nya inställningar finns i svarta lådan, å den är gjord med en enkel 3siffrig display, och tre knappar som man stegar i en meny, och ändrar värden upp å ner, tex millisekunder för ack.funktioner.

En annan grej är att man få nederkniven att först vid matningsstart pulsa enligt en parameter, för att sedan övergå att styras av toppknivens sensor..
Man får/bör ha en manual brevid när man knappar i menyerna, så man vet var man ska ändra..

I lådan finns även dioder för alla funktioner å givare på agg, så de e ganska enkelt att felsöka.

Driftsäkert, Ja, en annan stor fördel är att man slipper svindyr CANkabel över kranen, utan kör med en 25 eller 32 ledare som är enkel att byta vid behov. Lådan är nog (lite osäker på det) oxo avsäkrad så man slipper bränna MHC om man trasslar ihop krankabeln..


Logmax har ju 10 000h slanggaranti, det är väl ett bevis på att det inte krånglar så mycket..?

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).