Skördare

Kolla begagnad kockum skördare

7 inlägg 6079 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Kolla begagnad kockum skördare

fordfairlane  
#164951 hejsan. Jag och brorsan ska åka och kolla på en gammal kockum 8535 skördare imorgon. Den är tänkt för gårdsbruk och att komplettera vår ganska nyinförskaffade 8435 skotare
Denna är det:
http://www.blocket.se/gavleborg/Kockum_ ... ?ca=21&w=3

Vi har lite betänkligheter med felen som anges. bla ingen kontakt mellan aggregat och dator. Enligt säljaren så startar och funkar datorn men ingen kontakt med aggregatet. Vi förstod det först som att det bara var mätsystemet som var dött och att det ändå gick att provköra aggregatet. Nu visar det sig att aggregatet inte rör sig heller.

Enligt säljaren "troligen" avbrott i datakabeln. Man har ju varit med om sådant förut att det bara är denna lilla strömbrytaren för 49:- på biltema sen funkar hydraulgrinden osv. Det låter ju inte så farligt men ska man dra öronen åt sig? Någon som känner till maskinen och vet när den sist var i trafik.

Är det inte något fel på ventilpaketet / boxar inne i maskinen om inte aggregatet alls går att köra? kranen funkar men går ryckigt så troligen något fel i ipsboxen / korten trodde säljaren.

Går det att tvångsköra / styra eller på annat sätt konstatera om aggregatet fungerar.

Vi inser ju att man får lägga några kronor på en sådan här maskin men är ju inte sugna på att börja handla elgrejor och ventilpaket för lika mycket som maskinen kostar.

Vad tror ni annars om en 8535 skördare. Verkar inte så vanliga. Något annat tips att kolla extra noga. / mvh Samuel Steen



   TS
Användarvisningsbild

Re: Kolla begagnad kockum skördare

skogsjan695xl  
#164964 Det brukar gå att tvångsköra alla funktiner. Om man kollar på ventilerna så brukar det finnas en liten knapp man kan trycka på med en mejsel. Då ska funktioner fungera. Dock väldigt sakta då det går på lågtryck när maskin går på tomgång. Om det fungerar så är det säkert kabelbrott mellan agg och dator.

Användarvisningsbild

Re: Kolla begagnad kockum skördare

huggarn82  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#164965 Det där med o testa funktioneena so. Skogjan säger så ska man va jävligt aktsam, det är folk som klämt av sig armar iom dom varit o pillat på aggregat tilten exempelvis

Användarvisningsbild

Re: Kolla begagnad kockum skördare

Skogshuggarninorr35  
#164987 Sen kan slidarna fastna när du tvångskör på det sättet.
Händer det måste man plocka sönder förstyrventilen och göra rent

Avatar Fallback

Re: Kolla begagnad kockum skördare

fordfairlane  
#165076 Vi skulle åkt nu idag efter jobbet och kikat men maskinen hann säljas. På gott eller ont. Det vet man inte. Kunde blivit en billig gårdsmaskin eller en dyr rackare som innebar många timmars huvudvärk.

jaja. Tillbaka till ritbordet igen med tvågreppstankar alternativt stegmatartankar igen.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Kolla begagnad kockum skördare

Kse  
#165091 Ja det var nog kanske bäst så, om både driving och dator krånglar kan det bli dyrt i slutänden.
Vet en 84-35 eller om det var en 85-35 med engreppare som är till salu här uppe.
Fullt fungerade, om han nu inte har sålt den förstås.
Kan kolla upp om du är intresserad.

Avatar Fallback

Re: Kolla begagnad kockum skördare

fordfairlane  
#165219 Det blev stegmatare till skotaren istället, så får det bli lite motorsåg till bottenstocken. Vi handlade ett arbro stroke nu istället. Känns ganska driftsäkert och enkelt för en självverksam. Det har suttit på en traktor med rundpumpning så jag lär väl skapa en ny tråd om detta innan vi lyckats koppla ihop det med vårt konstanttrycksystem. Ska försöka hitta gamla trådar här om hur man får ihop det och var det ska kopplas in.

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).