Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Mindre skotare med skördar huvud

19 inlägg 12097 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Mindre skotare med skördar huvud

Kse  
#160197 Här finns lite tidigare funderingar.

viewtopic.php?f=11&t=7628&hilit=

Användarvisningsbild

Re: Mindre skotare med skördar huvud

Camwood  
#160223 Minibrunett :ugeek: Ja den sölar med olja över rutorna om inte alla packningar är perfekta( hur ofta är dom de på en gammal maskin) Innstabil hög tyngdpunkt för kranen bla, Det finns ingen skogsmaskin som tillverkas nu vad ja vet som har kranen på taket :cry:

Avatar Fallback

Re: Mindre skotare med skördar huvud

fordfairlane  
#160508 Tänkte skriva lite om våra egna funderingar. Vi har precis skaffat en gammal Kockum 8435 för gårdsbruk. Vi hade tänkt att försöka använda den lite som kombimaskin på gården. Målet är ju skotare / dumper / skördare.

Som dumper är det tänkt att hitta något gammalt 860 flak alternativt ta flaket och kolven ifrån en gammal enaxlig tippjigg som står här hemma och kapa ner lite så man får på en 6-7 kubik och schyssta snabbfästen för tippkolvar & öron bak.

Vi fick ett grusflak till skotaren vid köpet som var formbyggt mellan bankarna men det är tyvärr för klent att bygga tipp på samt tippa sten i. Det har gått med gripskopa innan och de vill vi inte ha när det står en Åkerman H12 och väntar på att få lasta :-)

Som skördare har vi mer tänkt på 2grepps-varianten. kikar lite på ett rottne snok aggregat som vi också tänkte fästa med snabbfäste bak alternativt uppe på skotaren. Då vill vi flytta ut aggregatets ventilpaket som tidigare suttit på rottnes traktor, till aggregatet så man bara har hydraultryck och retur samt elkablar att koppla loss. för någorlunda (någon timme) snabb av och pålastning.

enligt min instruktionsbok ska kockumsen kunna ge 250 liter / minut. Vi tänkte sno hydrauliken till aggregatet ifrån schaktbladet (som inte sitter på vår maskin men utgångar finns på ventilpaketet) eller den hydrauliska grinden om det funkar. Den kanske ine kan trycka ut några 250 liter ur en schaktblads funktion men 150 liter som Rottne snoken ger borde den ju klara. Du är inte den enda som funderar i banorna kombimaskin för gårdsbruk iallafall.

Avatar Fallback

Re: Mindre skotare med skördar huvud

valmet862  
#160910 Här är en bevisligen fungerande maskin till gallringar:

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).