tor 09 jun 2011, 10:29#131099
Köpte en sådan här
http://www.jysk.se/165/389/426/3704300/a/catalog för flera år sedan till husvagnsplatsen. Lite racklig hopskruvad så jag svetsade det mesta på den = stabil. 2 vanliga ungspannor i botten passar precis och skyddar grillen samt gör det lätt att tömma askan. De delade gallren är toppen, ger mycket utrymme samt möjlighet till varmhållning. Mycket bra köp tycker jag.
Vill man köra hela köttbitar och lite annat satsar man på en grill med lock och ventiler, typ weber. Själv hade jag tur och fann en 60 cm kopia på Q8, den hade även flyttbart galler för kolen så det finns flera höjdlägen att välja på. Den kostade strax över 300 sek och har nu minst 3 år på nacken. Jo.. den har oxå askkopp i botten.
Svårigheten när man ska grilla tycker jag är att hitta en termometer som fungerar, vet inte hur många jag slängt i vredesmod de senaste åren. Kör nu med gammelsortens stektermometer. Skaffade en ganska dyr tempare med trådlöst men den visade helt andra grader så den åkte också fast det sved. Dessutom började skiten på 300 C och bägge modulerna skulle stegas ned till t ex 57 C, ett tålamodsprövande och idiotiskt tilltag som bidrog till skrotningen. Har någon förslag på dugliga och funktionella termometrar är jag idel öra, dock inget skit från västerås.
DO, blir förbannad bara jag tänker på skitstövlarna.