Arbetskläder för skogen

huggarhjälm

47 inlägg 23964 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11391 okej!

Ska i höst köpa ny hjälm och vill då ha radio iden
Blir en Husqvarna hjälm

Funderar på Husqvarnas hörselskydd men har hört både bra och dåligt

En lärare tyckte inte om dom för att det kom svett i dom lr va de va och de blev nå fel så dom böt kanal titt som tätt o höjde/sänkte volym

En annan som jobbar 60% som skogsvaktare åt ett bolag har likadana men har inga problem med detta, han däremot tar bara nått vindfälle lite nu o då

Nån här som har deras hörselskydd?

Har idag ett par hellbergs med radio och medhörning men det skalet är gammalt

   TS
Arbetskläder för skogen från Skogma
Avatar Fallback
Djang  
#11401 Fick hem min nya skogshjälm idag. Blev Stihl med radio, Peltor som gör hjälmen och kåporna. Så det är ju kända grejer.
Har inte hunnit prova den i skogen änn, men den borde fungera bra. Ska bara lyckas leta upp en sladd för inkoppling av MP3 spelare, kanske blir lite roligare då när man röjer.

Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11431 Hur blir det med sladd om du röjer?
grenar, fallande sly osv?

   TS
Avatar Fallback
Uffe  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11441 hej pgo

Jag kör själv med peltorhjälm med radio, enda nackdelen som jag ser det är tyngden. Jag har även haft lite problem med att lurarna lägger av när de blir blöta (men de hoppar igång när de torkat), så var jättenoga med att de vädras efter att du jobbat. Om jag har svettats ordentligt (ganska ofta) så plockar jag ur skumgummit ur lurarna. Se även till att inte förvara lurarna uppfällda bakåt mot hjälmen för då torkar de inte alls.

Avatar Fallback
Djang  
#11447 Sladd blir det ingen, kom på det när jag skulle beställa en. Ska använda Fm-Sändare kopplad till Mp3 spelare. Brukar använda det till andra hörselskydd å det fungerar utmärkt, så slipper man sladden osv.

Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11448 Låter bra^^

nä jag förvarar alltid lurarna neråt, dels pga torkningen men sen tappar dom spänst både i "plasten" och i fästet för hörselskydden om man har dom uppåt mot hjälmen

Har ett par med medhörning som sagt, så det blir nog Husqvarnas +radio skydd, det är inte allt för stor summa endå om dom skulle va allt för dåliga får jag testa o reklamera

   TS
Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#11451
Uffe skrev: Jag har även haft lite problem med att lurarna lägger av när de blir blöta (men de hoppar igång när de torkat), så var jättenoga med att de vädras efter att du jobbat. Om jag har svettats ordentligt (ganska ofta) så plockar jag ur skumgummit ur lurarna .


Fick samma problem med mina "Peltor Workstyle" efter hård röjning här på försommaren.
Spelar egentligen ingen roll om man svettas mycket eller inte, för efter 6-7 timmar med lurarna dikt mot skallen så blir det ändå fukt i dem som kretskortet till radion inte gillar.
Vill därför backa upp ditt tips "Uffe", om att plocka ut "hygiensatsen" och torka upp grejorna med jämna mellanrum.
Jag har även behandlat kretskortet med en tunn film av "fuktutdrivande elektronikspray" som gjorde susen.

Avatar Fallback
Uffe  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11455 Lite förvånad är jag allt att lurarna lägger av vid fuktbelastning. När jag jobbade på peltor (avdelningen som gör alla elektroniklurarna) för ca 10 år sedan så vill jag minnas att vi lackade korten för att inte få problem med fukten. Jag misstänker att det kan vara hörtelefonerna (högtalarna) som inte pallar.

Jag skall kolla med peltor, skall ändå lämna in ett par workstyle där ena luren lagt av. (på grund av mig dessvärre!!)

Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#11462
Uffe skrev:Lite förvånad är jag allt att lurarna lägger av vid fuktbelastning. När jag jobbade på peltor (avdelningen som gör alla elektroniklurarna) för ca 10 år sedan så vill jag minnas att vi lackade korten för att inte få problem med fukten. Jag misstänker att det kan vara hörtelefonerna (högtalarna) som inte pallar.

Jag skall kolla med peltor, skall ändå lämna in ett par workstyle där ena luren lagt av. (på grund av mig dessvärre!!)


Verkar inte vara någon "film" på kortet från fabrik, men jag kan ha fel.
Mina lurar var totalt stendöda, så jag blåste först ur dem med hårtorken utan resultat, för att i nästa steg behandla kortet med (Chemsearch´s),
fuktutdrivande elektronikspray, och då blev det full sprutt på dem igen.
De kan fortfarande vara lite vrånga att få igång om de legat ett tag, men drar man volymratten lite fram och tebax så blir det liv i luckan igen.
Nu är ju mina Workstyle 3 år och väldigt hårt använda så det är inte så mycket att orda om.
Hade jag dessutom varit mera noga med att plocka loss "ringarna" + skumgummi-insatsen så hade problemet säkert aldrig uppstått.

Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11468 Hur ofta bör man byta gummiringar +skum i hörselskydden för att dom ska bibehålla bra dämpning?

   TS
Användarvisningsbild
swe#kipp  
#11477 Tror att rekommendationen är var sjätte månad ,,,,


BTW är det nån som provat peltors g3000 huggar hjälm ??
är lite sugen på den men skulle vilja veta lite mer om den innan ,,,,

Användarvisningsbild
maccall  
#11478
swe#kipp skrev:BTW är det nån som provat peltors g3000 huggar hjälm ?? är lite sugen på den men skulle vilja veta lite mer om den innan ,,,,


Det är väl den jag har fast jag har den i Stihls tappning http://www.stihl.se/isapi/default.asp?contenturl=/katalog/produkt/INT177/Skogshj%c3%a4lm+G3000.html

Det är den enda hjälm jag har haft, så jag kan inte jämföra så mycket, men den är väl ok utan att vara fantastisk. Hjälmen sitter bra, men kåporna vill väl inte riktigt klämma till om huvudet, inte bägge två samtidigt i alla fall, men på en sida i taget går det bra... :roll: De, eller den ena, poppar ut till något slags halvläge där de är intill huvudet, men inte klämmer åt så att man får ett så gott hörselskydd som man borde. Har funderat på att börja köra med skumproppar i öronen samtidigt.

Jag är lite avundsjuk på Jonsereds hjälm/kåpor som ser ut att ha ett schysst luftningsläge ett par centimeter ut från öronen, och jag har nog funderat på en sådan när min skall bytas ut (det här är 3:e säsongen för min). Den jag har nu har inget vettigt luftningsläge utan det blir till att fälla upp kåporna på hjälmen i stället.

Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11479 vet någon om Peltor säljer lösa skum och ring till deras peltor hörselskydd med radio??

Kan även säga hade G3000 hjälmen i skolan med stihl loggor på
Visiret ville gärna knäppa loss ibland och som ovan hörselskydden ville inte sitta åt ordentligt :S

   TS
Användarvisningsbild
Skogshuggarn  
#11481
pgo_jim skrev:vet någon om Peltor säljer lösa skum och ring till deras peltor hörselskydd med radio??


Javisst.

Se bara till att du får rätt "hygien-sats", för skumgummit är tunnare till "Workstyle" och tjockare till reguljära hörselkåpor.

Användarvisningsbild
pgo_jim  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#11482 Hur kommer det sig ?
Har de med radion o göra?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).