Skogsvagn (Huggarvagnar)

Vatten i hydrauloljan

3 inlägg 1045 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vatten i hydrauloljan

j.hjelm  
#718092 Hej! jag har en massey ferguson 5455 och efter den en patukärra med en 597 kran på. nu är det så att jag har fått in vatten i hydrauloljan på traktorn, jag har bytt olja 3 gånger efter att jag upptäckte att den var kontaminerad av vatten men det är fortfarande ganska vit😥. Jag har hela tiden trott att det är traktorns fel men börjar fundera på om kranen på något vis skulle kunna läcka in nånstans. Är det någon som har varit utför detta problem och kan komma med något tips Mvh Johan   TS
Moheda, Svenskbyggda skogsvagnar från FTG, Mowi
Avatar Fallback

Re: Vatten i hydrauloljan

mixter1  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#721123 Hej, jag har svårt att tänka mig att det ska kunna komma in vatten via huggarvagnen någonstans, möjligtvis om du står på någon kaj och lastar något från sjöbotten, men troligtvis skulle inte det heller vara något bekymmer. Det jag spontant kan tänka mig är att antingen har du många olika redskap som står och har den förorenade oljan i sig och att du får in av den I traktorn när du byter redskap, eller om traktorn har en oljekylare så skulle jag nog börja med att felsöka den efter internläckage. Förbrukar traktorn något kylvatten?
Kan du se några tecken på olja I kylsystem på traktorn?

Avatar Fallback

Re: Vatten i hydrauloljan

ÅsaNisse  
#721144 När du byter olja så byter du inte allt. Det finns kvar gammal olja i kolvarna och slangarna mm och det behövs inte många droppar för att oljan ska bli grå. Det kan räcka med kondens via ventilationen om man inte kör oljan varm så vattnet dunstar bort. Ställ traktorn med avtappningspluggen så lågt som möjligt och lossa försiktigt på morgonen innan du startar. Då kommer det vatten först innan olja när du har 2-3gängor kvar på pluggen. Skruvar du för långt så kommer allt på en gång och det är inte finessen.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).