Sida 1 av 1

Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: lör 02 jan 2021, 22:43
av nilsszzon
Har fått manual på min farmavagn av återförsäljaren men ingen av dessa är identiska med min vagn, det jag undrar är vilken av pluggarna man ska utgå ifrån vid oljebyte och kontroll till vridhuset.

har 4 kolvar på min vagn 2 på vardera sida vridhus på dessa finns en plugg i mitten. sedan finns en avtappningsplugg underst.

är osäker på vad som gäller om nivån ska vara i mitten av kolven eller om oljan ska ända upp till påfyllningen ( står 1 cm under nivån i manual men vet inte om detta gäller översta pluggen eller pluggarna på kolvarna..... )


tänkte om ngn har en T9f av den nyare modellen som utfört denna kontroll själv.

jag ska fixa bilder i veckan så blir det lättare,

Re: Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: lör 09 jan 2021, 14:01
av Morgan Nordin
Ta bilder och lägg upp innan du lossar ngt på vinst eller förlust!
Har ÅF fått serienumret så skall du få rätt reservdelslista, svårt att tro att de inte har koll på detta.
MVH
Morgan

Re: Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: lör 09 jan 2021, 16:03
av nilsszzon
Hej
japp ska fixa bilder , jo tyvärr så tolkar jag det som att det inte stämmer. det gick inte att få ut manualerna från Farma utan att skicka sina serienummer så jag har gjort det jag kunnat.
men bilder kommer så fort snön försvunnit nu är det jobb dygnet runt

Re: Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: fre 12 feb 2021, 15:14
av nilsszzon
I manualen står där att nivån ska vara 1 cm under påfyllningen , antar att påfyllnaden är överst i form av plastpluggen men sen är min undran om nivån ska vara 1 cm under denna eller 1 cm under varje cylinder dvs pluggarna mitt på cylindern. vad är pluggarna till cylindrarna till för? är det luft kanske?

i manualerna finns inte denna övre plastplugg tyvärr så tänker om det annars kan vara en okulär koll på vridhuset eller liknande annars

Re: Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: fre 12 feb 2021, 16:32
av Fredi
Är nog plastpluggen mellan cylindrarna som är påfyllning/nivåplugg. De 2 skruvarna mitt i cylinderhöjd håller glidplattorna på plats som kuggstängerna glider emot. Inte så grymt noggrant med nivån i vridhuset men om det står 1cm under hålet så fyll till denna nivå, funkar lika bra fast du fyller ända upp till hålet.

Re: Kontrollera / byta olja vridhus Farma T9F 6,7m kran

Postat: fre 12 feb 2021, 18:22
av nilsszzon
tack för ditt svar fredi! jag misstänkte att det kunde vara så men ville ha lite mer kött på benen och här brukar finnas kompetent folk