Traktorer och processorer

Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

16 inlägg 2494 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#712524 Jag har ett problem med slagfunktionen på min Arbro 350.
Slaget har stannat i utläge och går ej att slå in.
Lysdioderna på hirschmannkontakerna lyser som de ska.
När jag trycker manuellt på ventilen (med en liten mejsel) händer heller ingenting.
När man trycker på slag in märks att det blir tryck i systemet.
Kan det vara täppt någonstans i magnetventilen eller????
I så fall hur åtgärda?



   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#712529 Provat att lossa hirchmankontakterna innan du försöker handköra ventilen?
Har varit ute för att själva slidet inne har fastnat några ggr, blev till att lossa ventilen från blocket och dela så mkt de gick sen.
Fodrar rätt lång insexnyckel för att nå ner i ventilen

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#712949 Tack Gnisten 83!
Problemet var att en liten gummibit (som ett halv risgryn) fastnat inne i sliden och gjorde så att sliden kärvade.
Den hade troligen kommit dit när jag bytte slangen från pumpen i vintras.

   TS
Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#712972 Körde många år utan högtrycksfilter men efter bytet till nuvarande Arbro hände liknande grejer flera ggr så då kom ett filter på trycksidan dit och sen har de varit lugnt

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

Forestboy  
#713392
1621357951_inbound1789992496058727171.jpg

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#713416 De är väl egentligen bara en hylsa som sitter fast i sextanten och som du ställer strypningen med.
Har ingen bild på just den nu

Användarvisningsbild

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

HannuRöj  
#713421 😀Här kommer en googlebild.
https://images.app.goo.gl/iRB9zV1Q7KBEarqF7
Sitter en liten låsskruv i kanten.

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#713524 Så här ser den ut på min Arbro

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#714928 Problemet med slagventilen har återkommit.
Gnisten83 var monterade du filtret?

   TS
Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#714933 Jag har mitt filter före kranventilen, kör min arbro genom en serienippel efter kranventilen

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#714937 Jag kör kranen på traktorns hydraulik och har separat tank och pump för Arbron.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

Fredi  
#714939 Bara att installera ett tillräckligt stort tryckfilter genast efter pumpen så fliltrerar det all olja som går till Arbron.

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

gnisten83  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#714940
Fredi skrev:Bara att installera ett tillräckligt stort tryckfilter genast efter pumpen så fliltrerar det all olja som går till Arbron.

Precis eller efter huvudtryckbegränsaren

Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#715451 Tack för tipsen.
Jag har nu hittat grundorsaken till problemet.
Det var konpakttätningen på kolvstången på slagcylindern som trasats sönder antagningen mer och mer.
Jag fick tips av mekanikern Harald Ryden på BePart AB (mycket kunnig på Arbro).
När jag nu tog isär cylindern var det bara trasor av tätningen.
Så nu byter jag alla tätningarna och hoppas jag problemet ska vara löst för gott.
Det var mycket jobb att få loss cylindern.

   TS
Avatar Fallback

Re: Arbro 350 stegmatare, problem med slagfunktionen.

NIM  
#716569 Nu har jag fått ett följdfel som jag kanske förorsakat själv. Jag har bytt både slagsensor och sågsensor men felet var inte där. Styrningen beter sig konstigt. Jag får felindekring på utgång 6 ock 10.
Vet inte vad dessautgångar betyder.
Någon som har en ide hur jag kan hitta och åtgärda felet.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).