Traktorer och processorer

Mått på Quicke:s pallgaffelram

3 inlägg 1286 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Mått på Quicke:s pallgaffelram

larsson_max  
#672827 Har en fundering kring måtten på Quicke:s olika pallgaffelramar som jag hoppades få hjälp med.

Går nämligen i tankarna att skaffa mig en gripklotillsats till min pallgaffelram. Har en XYZ-ram som har tillverkats efter ISO/FEM 2, det vill säga ”40 cm” hög. Har tyvärr inte hittat någon gripklotillsats som är gjord för just FEM 2. Hoppades på att slippa modifiera det första man gör.

Såg att Quicke hade en gripklotillsats som jag inte lyckades klura ut om den kunde passa eller inte. De specar nämligen inte mått utan hänvisar till sina egna pallgaffelramar. De skriver: ”Passar till våra ISO pallgaffelsatser 1 000 kg, 1 600 kg och 2 500 kg tillverkade efter december 2012.”

I och med att de skriver ISO så kan man ju anta att de också är tillverkade enligt standardmått. Det framgår dock inte vilken klass. Är det någon som har möjlighet att mäta eller känner till måtten på någon av de varianterna de hänvisar till? Höjden på själva ramen borde säga en del till att börja med.   TS
Lantmännen Maskin
Användarvisningsbild

Re: Mått på Quicke:s pallgaffelram

Bert1  
#672884 41,5cm hög är ramen när jag mäter på den sidan gafflarna hänger på

Användarvisningsbild

Re: Mått på Quicke:s pallgaffelram

larsson_max  
#673642 Tack så mycket för måttet. Har med hjälp att ditt mått och lite mer efterforskning kommit fram till att det nog inte är lämpligt att matcha olika fabrikat. Åtminstone inte om du inte kan tänka dig att modifiera. Enligt personer som redan har provat så kan passformen variera trots försök att följa standard

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).