Traktorer och processorer

Lamborghini som tappar bromsverkan.

6 inlägg 2243 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Lamborghini som tappar bromsverkan.

anersimyra  
#532527 Minns ni att jag startade en tråd om kamraternas Lamborghini som plötsligt tappade bromsverkan? På en verkstad byttes oringar inne i bakaxeln, jobbet gick på 30.000 men det fixade inte problemet. På en annan verkstad provkördes traktorn och då konstaterades att bromsarna fungerade utan problem, men så fort man började jobba med traktorn så försvann bromsarna. Men för ett par veckor sedan tog de traktorn till Sala för att en gång för alla fixa problemet. Men, verkstaden konstaterade att bromsarna fungerade normalt. Vi började fundera på om problemet kunde ha samband med att huggarvagnen kopplades till. Men då bromsarna har ett eget system så trodde ingen på den teorin. I går hjulades traktorn från Sala och hem till Ekerö, och under hela färden fungerade bromsarna normalt. Men, så fort de kopplade på vagnen så försvann bromsarna igen. Felet berodde på att den första verkstaden som tog 30 papp för en reparation som inte löste problemet vid ett tidigare tillfälle kopplat returen på fel ställe varför oljan började skumma. Men varför skummning påverkar bromsarna är det ingen som har en aning om, men nu är både traktor och kranen som nya.. :-bd :ymparty:   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Lamborghini som tappar bromsverkan.

Hema  
#532565 👍 👍

Användarvisningsbild

Re: Lamborghini som tappar bromsverkan.

Erre  
#532569 Sjuk resa ni haft med den där traktorn.

På tiden att ni kan börja använda den i fullt fungerande skick. :-bd :ymparty:

Användarvisningsbild

Re: Lamborghini som tappar bromsverkan.

anersimyra  
#532574 Nu är den riktigt fin, särskilt med tanke på att huv och huvsidor gick på 70.000 som försäkringen tog. Förra året kostade de där plastbitarna ” bara ” hälften, nu kostar huvsidorna 23 respektive 27.000. Jag har en polare som lätt skulle kunna plasta upp nya huvsidor för runt 4000.. 😱

   TS
Avatar Fallback

Re: Lamborghini som tappar bromsverkan.

massa-ved  
#532823
anersimyra skrev: Vi började fundera på om problemet kunde ha samband med att huggarvagnen kopplades till. Men då bromsarna har ett eget system så trodde ingen på den teorin. I går hjulades traktorn från Sala och hem till Ekerö, och under hela färden fungerade bromsarna normalt. Men, så fort de kopplade på vagnen så försvann bromsarna igen. Felet berodde på att den första verkstaden som tog 30 papp för en reparation som inte löste problemet vid ett tidigare tillfälle kopplat returen på fel ställe varför oljan började skumma. Men varför skummning påverkar bromsarna är det ingen som har en aning om, men nu är både traktor och kranen som nya.. :-bd :ymparty:


Den har väl eget system men tar oljan från hydraulsystemet? Du har har en begränsad volym som går att pumpa med huvudcylindern sen är pedalen i bott, är det då för mycket luftbubblor i oljan blir det inte tillräckligt tryck. Har du en luftbubbla i bromssystemet på bilen blir pedalen lite svampig är luftbubblan för stor blir det ingen broms. Däremot tex. en cylinder på huggarvagnen så pumpar hydraulpumpen tills tillräckligt tryck uppnåtts.

Användarvisningsbild

Re: Lamborghini som tappar bromsverkan.

anersimyra  
#532856 Nej, bromsarna har ett eget system helt skilt från hydraulsystemet. Pedalen går i botten men blir hård efter 4 - 6 pumpningar. Lamborghini säger att problemet i vart fall i teorin omöjligt kan påverkas av hydraulsystemet, men vad jag förstår så ligger bakbromsarnas kolvar i hydrauloljan och borde rent teoretiskt påverkas av den omgivande oljans temperatur, en liten mängd mikroskopiska gasbubblor expanderar ju vid ökad temperatur och borde som sagt rent teoretiskt kunna orsaka ett problem.. :ugeek:

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).