Traktorer och processorer

VALTRA A75N - Oljetryck växellåda.

4 inlägg 3199 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

VALTRA A75N - Oljetryck växellåda.

Skogshuggarn  
#507893 På denna sk "premium maskin" finns varken oljetrycksindikator el "termovakt" om transmissionen tappar tryck el blir för het.

Vad tror ni om denna lösningen?,,,,

https://www.conrad.se/Oljefilter-adapter-Oljetrycksgivare-raid-hp-660419-M20-x-1.5,-M18x1.5,-3%2F4",-1%2F8".htm?websale8=conrad-swe&pi=854471   TS
Lantmännen Maskin
Användarvisningsbild

Re: VALTRA A75N - Oljetryck växellåda.

totte  
#507944 Det är en fungerande lösning för motorer. Används liknande på en del veteranbilar som saknar oljetrycksindikering. Men finns det alltså ett oljefilter till transmissionen på traktorn?

Användarvisningsbild

Re: VALTRA A75N - Oljetryck växellåda.

Skogshuggarn  
#507958
totte skrev: Men finns det alltså ett oljefilter till transmissionen på traktorn?


Sitter en 4 Mpa/15L/M kugghjulspump i diffen som trycksmörjer axlar och lager i överdelen på lådan (över oljenivå kan man säga).
Den har även som funktion att cirkulera och rena oljan via ett vanligt "spinn on" filter vidare till en frontmonterad oljekylare.

Så långt är väl allt "friden och fröjden", MEN! skulle man av ngn anledning tappa smörjningen och köra skrot av transmissionen + "huset" så ligger startpriset på ca 100k för nya grejor. x_x
Grundkonceptet är väl skapligt, men tankeverksamheten hos Valtra räckte tydligen inte "hela vägen" att klura ut ngn form av övervakning runt detta - Åtminstonde inte på A serien dit min maskin hör.

Bäst hade ju varit om man kunnat ansluta sig någonstans "befintligt",???, men det känns som en fullt gångbar investering att montera en adapter - åtminstonde i nuläget.

   TS
Användarvisningsbild

Re: VALTRA A75N - Oljetryck växellåda.

Skogshuggarn  
#507963 Synpunkter på adaptern som jag länkat till härovan?.

Verkar vara pulverlackad (?), men det brukar ju palla med både värme och "aggresiva miljöer".

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).