Traktorer och processorer

Byte pakninger Trima 1620

3 inlägg 3319 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Byte pakninger Trima 1620

Sti L  
#422428 Er det noen her som ver hvordan jeg får demontert tiltsyl. på min Trima 1620? Google hadde ikke løsningen denne gang...   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Byte pakninger Trima 1620

JoTh  
#422503 Förmodar att det du undrar över är att få bort toppmuttern i första hand, för att dela cylindern. Många Trima cylindrar har ingen gängad topp mutter. Om du kan skönja en rund tråd mellan cylinder rör och toppmutter om du tittar från kolvstångsidan, går det enklast om du tillverkar dig en enkel drivhylsa för demonteringarbete. Kaps en rörstump som har en innerdiameter som är något större än avstrykaren på toppmuttern, med en längd av ca 200mm och sedan kap upp röret längsgående för att kunna träda det över kolvstången. Skruva sedan fast cylindern i skruvstycket eller ställ den helt enkelt på golvet, så det svarar och driv sedan in toppmuttern någon centimeter, så frigör du låsringen som består av en rund tråd som sitter i ett svarvat spår inuti cylinderröret. Demontera låsringen genom att bryta ut den med en skruvmejsel. Gör nu rent den yttre delen av cylinderörets insida så det blir fritt från rost och färg. Sedan är det bara att dra isär cylinderör och kolvstång. För att få loss toppmuttern om du saknar rätt verktyg är det absolut bättre att punkta fast ett plattjärn i kolvens bakgavel, än att försöka lossa toppmuttern med en rörtång eller dylikt. Du lägger då plattjärnet rakt över gängorna och drar in det en bit från ytter diametern och svetsar i plattjärnet kortände, på kolvens bakre ände. Då kan du dra lös kolven från kolvstång för att frigöra toppmuttern för ompackning och byte av avstrykare. Sen är det bar att montera det i omvänd ordning och efter att allt är återmonterat och kolven åter sitter på plats på kolvstången är det bara att ta rondellen och kapa bort plattjärnet, och montera de tätningar som skall sitta på kolven. Viktigt är naturligtvis att tvätta rent delarna efter att rondellslipningen är avklarad.
Kan verka som en lite rå och burdus demonteringsmetod av kolv från kolvstång, men den används ofta även på större cylinder renoveringar även om rätt verktyg finns och kolven sitter onormalt fast så stift eller haknycklar vill ge vika.

Avatar Fallback

Re: Byte pakninger Trima 1620

Sti L  
#422643 Der kom det ja,merkelig konstruksjon...
Tusen takk!

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).