Traktorer och processorer

tips på liten traktor

6 inlägg 11905 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

tips på liten traktor

DanneG90  
#319168 Hej!

Jag är på jakt efter en liten och smidig traktor med frontlastare. Det jag kommer använda den till är tex skyffla bort jord, flytta pallar, skotta bort snö och dylikt.
Är helt ny på det här med traktorer.
Så alla tips och tricks är väldigt välkomna.
De enda kraven jag har är att det ska vara lätt att hitta reservdelar, frontlastare, och i en prisklass max 35000.
Hade funderingar i storlek med

http://www.hako.se/swe_swe/graesklippare/Traktorer/Image/Kioti_CK35_7.jpg

Den kanske är för liten och klen?hur många ha behövs? Som sagt helt ny så tar hjärtligt emot förslag.

Tack!   TS
Lantmännen Maskin
Användarvisningsbild

Re: tips på liten traktor

JensSkoog  
#319177 Vad är prisen på den du har bild av? Varit på hemsidan, och det står inga prisar. Hur stor och stark du behöver, beror ju självklart på vad du ska använda den till, och hur snabbt du önskar "producera".

Användarvisningsbild

Re: tips på liten traktor

Rasken  
#319182 Liter traktor med lastare, är enligt mig inget att ha. Om Traktorn blir för liten så går det ändå inte att lyfta något vikt med lastaren. Beroende på vad den skall användas till så skulle ja rekomendera någon typ av kompaktlasatare typ Avant. Mycket smidigare än en traktor.

Ett tag när jag startade ett litet lantbruk så hade jag en liten Lantbrukstraktorn Foton 504 säljs av Kellfri ( görs i Kina, som är ett bra märke där. med hyfsad kvalitet på 50 hk.) Lastare till de lyfter knappt ingen vikt alls, så det är värdelöst. Men jag hade ett trima fäste på trepunktsfästet bak på traktorn. Där kunde jag ha skopor, pallgafflar mm. Funkade väldigt bra, lyfter ca 500 kg. Sedan går det ju att använda en sådan traktor till allt möjligt i skogen och på åkern.

Jag har kvar den traktorn som reserv traktor, men kan tänka mig att sälja den för en billig penning om nu någon är intresserad.

Användarvisningsbild

Re: tips på liten traktor

DanneG90  
#319187 Tack för svar.

Då kanske jag borde gå upp lite i storlek. Det som lyfts är tex pelletspallar, nedfällt trä, och det kommer bli en del grävande med. Någta tips på vad man ska satsa på då?

   TS
Användarvisningsbild

Re: tips på liten traktor

DanneG90  
#319188
JensSkoog skrev:Vad är prisen på den du har bild av? Varit på hemsidan, och det står inga prisar. Hur stor och stark du behöver, beror ju självklart på vad du ska använda den till, och hur snabbt du önskar "producera".Priset på bilden vet jag inte, använde den mer för storleksuppfattning.
Kommer bli att lyfta pelletskallar, röja lite på marken, lite snöskyfflande och en del grävande.

   TS
Avatar Fallback

Re: tips på liten traktor

jannee  
#319189 En Bobcat - helt suverän maskin. Dessutom är den gjord för att HÅLLA.
Ska du ha en traktor med motsvarande kapacitet måste du upp i över 100 tkr.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).