Traktorer och processorer

Luft i diesel vid väderomslag

4 inlägg 2034 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Luft i diesel vid väderomslag

tallen100  
#307759 Så fort vädret slår om från plus till minus är det lönlöst att starta traktorn utan att lufta först, släpper på en skruv vid insprutningspumpen (CAV) pumpar och det är fullt med luft. Den har varit så här några år men tycker det blivit värre nu. Det är aldrig några problem när tempen håller sej på minus eller plus. Filter är bytta matarpumpen bytt för ett par år sen, inga synliga läckage, det fuktar lite iof vid locket på insprutningspumpen men det har det gjort länge... några idéer?   TS
Lantmännen Maskin
Avatar Fallback

Re: Luft i diesel vid väderomslag

jannee  
#307772 Jag gissar på att du fått några grader vid bränslefiltret (gummipackningen kan ha åldrats), prova med att byta filter, blir aldrig bra även om du drar det hårdare - eller är det någon kopparbricka som är defekt. Enkla och billiga alternativ.
Detta är vad jag gjort på lastbilsmotorer när liknande problem uppstått och "oftast" har det hjälpt.

Användarvisningsbild

Re: Luft i diesel vid väderomslag

Kse  
#307778 Kolla om du har ett membran i form av en skiva som sitter på insprutningspumpen, kan sitta på framsidan eller mellan pump och motorblock, alternativt har du en backventil som sitter på bränsleslangen.
Denna har till uppgift att hålla kvar bränslet så att det inte rinner ner till tanken när du slår av maskinen, händer så måste man pumpa upp bränsle innan varje start.
Låter som om det kan vara problemet.

Avatar Fallback

Re: Luft i diesel vid väderomslag

tallen100  
#307783 Ska kolla det bara det blir lite mildare, hade samma problem i fjol vinter och menade att titta på det under sommaren. Men eftersom det aldrig krånglar då så blev det givetvis bortglömt :oops:

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).