Slyröjning av vägar

2 inlägg 2929 visningar 1 följer aktivt Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Slyröjning av vägar

RTH  
#214549 Hej

Finns här någon som kör med Ilsbo kedjeröjare el motsvarande?
Verkar vara robusta maskiner som gör ett bra jobb. Vad kan man räkna med för körhastighet med normalt sly som för det mesta växer längs skogsbilvägar/byvägar etc som ligger mellan 1-5cm i diameter? Eller hur många meter presterar man i timmen så där i snitt?

Hur tung traktor behövs? Effektbehovet är ju lågt för PTO modellerna men får väl gärna vara lite vikt för att inte vingla till hela tiden. Stenskott? behöver man skydda traktorn på nåt sätt?

Har ett eget behov av en dylik plus att jag ser ett behov i grannskapet. Skulle finnas hur mycket kilometer skogsbilväg att röja som helst. Även åkerkanter är ju lämpliga med en kedjeröjare. Kan definitivt inte räkna hem en sådan för eget bruk så det skulle bli fråga om en hel del körning åt andra. Finns ej heller nåt överutbud av dylika tjänster där jag bor.

RTH   TS
Lantmännen Maskin, kampanj på Moheda skogsvagnar
Användarvisningsbild

Re: Slyröjning av vägar

ss0803  
#214666 Har du sett denna tråd och film?
skogsforum.se

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).