Knack i lådan

 Svara  3 inlägg  1408 visn.  1 följer
Avatar Fallback

Knack i lådan

 
#15065 Gammal Vimek gallringsprocessor drivs av gammal MF165, men den senare har efter snabbvxlhaveri ett kvarstående knack i lådan. Har gått ett bra halvår med det och ingen hittar vad det beror på. Blir klart värre på snabbvxlns hög-läge och försvinner helt om man trampar kopplingen helt i botten. Idag blev oljudet värre i vissa lägen i skogen och återgick till normalt oljud i andra lägen. Det var rätt eländig terräng. Tre frågor: Vad kan det vara som låter? Hur får man bakhjulen att rulla fritt om vxllådan går i baklås så man kan få hem skroten? Vad ska jag köra med istället, som inte kostar skjortan?   TS
Mowi
Användarvisningsbild
 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15102 Har du tänkt på om "knacket" uppstår när du har processorn i luften eller hela tiden?
Om det knackar när vimeken hänger i luften och inte då den står på marken är det infästningarna till hydraulpumpen som är slitna(eller lösa).

Det sitter en liten plåt på varsin sida om traktorkroppens bakre del, dessa sitter fast med två skruv var.
Har du handbroms på traktorn sitter även ett stag från den fast i plåtarna.
Är processorn hydrauldriven eller drivs den från kraftuttaget?

Har ni renoverat snabbväxeln, eller kan ni bara köra på högläget?

Varför skulle växellådan gå i baklås?
På extremt slitna ex kan växelföraren fastna i ett visst läge men detta avhjälps med en stor skruvmejsel/litet spätt genom oljepåfyllningen.

Finns ju en uppsjö av olika traktorer du kan köra med men en 4wd är ju att föredra.

Känns som du behöver en större traktor än en 165:a, eller?

Avatar Fallback
 
#15207 Knacket är dessvärre konstant - med och utan processor. Snabbvxln gick i bitar och en sån blockerade vxllådan så det blev tvärstopp med slåtterkrossen när det hände, så därav funderingen på att det kan bli svårt att komma hem. Snabbvxln är utbytt mot beg på verkstad, men skruvandet för att få loss vxllådan samt få dit den igen är hemgjort. Verkstan har också kollat lite vad knacket kan va men hittar inget bra. Pumpen var det första dom kollade och den sitter fast.

Processorn drivs via k-uttaget. Min gamle kamrat är nog väldigt sliten då, för fenomenet med vxlföraren har hänt två ggr. För att bara orka processorn räcker han nog till, men visst kunde hydraulflödet vara bättre...

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar
TitelStatistikSenaste svaret
Vatten i lådan- Eco Log av sunemangs - sön 01 aug 2010, 22:56
i Skördare
7 svar
2127 läst
av sunemangs     
fre 06 aug 2010, 21:01
Annonser