Köpa gödsel

 
 Kommentar  33 inlägg  27166 visn.  9 följer
Användarvisningsbild

Re: Köpa gödsel

Göt  
#429153 Pris vet jag inte men lantmännen och dom lokala kvarnarna tar hem om du beställer och där kan du få veta pris

Avatar Fallback

Re: Köpa gödsel

BjornL  
#624889 När man pratar om att handsprida gödning (som i mitt fall i ett par ha gallrat granbestånd), kastar man en skyffel mot varje träd? När man gödslar fruktträd brukar man ju försöka sprida i en cirkel runt kronans ytterkanter (med spett) men det blir ju lite pilligt med 1000 stammar per hektar...

Avatar Fallback

Re: Köpa gödsel

bgl  
#624895 Kopierat mig själv ur tråden: Redskap för skogsgödsling:
Låter lite hurtigt, några 10-tal hektar fastmark är enklast att sprida för hand!
På 80-talet la jag SkogAn på ca 100har. En lite grövre plåt i lastbäraren på Minin och drygt 50 st 50kg säckar var ett lagom pass för morgonen-förmiddagen. 6 betonghinkar, varje säck delad på 3 hinkar. Handledsskydd för att inte överbelasta handlederna och grova gummihandskar upp till armbågarna. Sätt igång och sprätt!
En liten kalkyl hur mycket varje träd ska ha. En hel del går att hoppa över. Luckor, dåliga granar, kärrhålor, lövträd, hällmarker, zoner vid vattendrag mm slipper gödning. Kalkylmetoderna för skogsgödsling är väl utvecklade och numera allt mer beprövade, bara att läsa om och följa SG-systemets råd.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).